Recensie: Romany Titre – Make You Love Me EP (2013)

EP Cover Romany TitreAfgelopen donderdag hadden wij een uitgebreid interview met de zangeres Romany Titre. In dit interview was er al aardig wat aandacht voor haar te verschijnen EP. Een EP die vandaag zijn releaseparty kent in de Sugarfactory in Amsterdam. Wij van Opus de Soul hebben de plaat al eerder mogen horen en laten via deze weg weten wat wij van de vier nummers tellende EP vonden. Veel lees- en later luisterplezier ermee.

De EP opent met een nummer dat vooral pop, R&B en soul invloeden kent. Alarm Clock, zoals het nummer heet, valt vooral op door de warme, wat lijzige stem van Romany. Een stem waarvan ik de klank erg bij de jazzmuziek vind passen. Een prima opener en fijne muziek.
Please Don’t is van een andere slag. Prachtig, breekbaar gezongen nummer die meer richting de jazz gaat. Hierin bewijst Romany met haar stem inderdaad goed de jazz te kunnen zingen. Het is alsof haar stem daar voor gemaakt is. Mooie lange zanglijnen, intiem gebracht.
Titeltrack Make You Love Me is dan weer heel anders. Romany laat dus goed horen welke aspecten ze allemaal beheerst. Groovy gitaartje en meer de funkkant op. Ook dit ligt de zangeres goed. Wederom gewoon een erg fijn nummer.
En zoals het een EP betaamt zit je vrij snel bij het laatste nummer. Dat is het prachtige The World of My Song. Rustige song waarin Titre vocaal volledig overtuigd. Een goede afsluiter en een nummer dat de mogelijkheden laat horen van deze zangeres.

Vier nummers is natuurlijk kort, maar na het beluisteren van deze EP moet ik zeggen dat ik toch wel uitkijk naar de ooit te verschijnen LP. Zonder twijfel is Romany Titre een zangeres die wij van Opus de Soul op de voet gaan volgen. Chapeau!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s