Recensie: Snarky Puppy – Family Dinner, Volume One (2013)

Men pakt een band die de groove en swing in zich heeft en zet deze in een live/in-studio setting met een aantal andere artiesten. Dit wordt dan opgenomen en we hebben een plaat. Dit is zo ongeveer het gegeven bij dit derde album van Snarky Puppy. Zij maken de muziek en artiesten als Lalah Hathaway, N’Dambi en Tony Scherr verlenen hun vocale diensten om het muzikale gedeelte op te smukken. De basis van Snarky Puppy ligt zelf in de funk en de jazz, maar zonder moeite wijken ze uit naar andere stromingen.

Opener Free Your Dreams is met Chantae Cann. Een zwoel nummer en goede opener. Met Shayna Steele namen ze Gone Under op. Een energiek nummer die zorgt voor een vocaal en muzikaal feest. Behoord zeker tot de beste van dit acht nummers tellende album. Een feestje!
Een stuk intiemer is dan weer Deep. Prachtig intiem welteverstaan, met N’Dambi. Twee topnummers achter elkaar. En daar een derde opvolgend. Het sympathiek, Zuiderse Amour T’es La overtuigd ook weer. Dit keer wordt Snarky Puppy bijgestaan door Magda Giannikou.
Na drie toppers dus, wordt het iets minder. Op Somethin’ doet Lalah Hathaway mij iets teveel aan overdreven stemakrobatiek, het rocky Too Hot To Last(met Lucy Woodward) is wel aardig en het bluesy Turned Away (met Tony Scherr) boeit me weinig.
Gelukkig mogen we ons dan prijzen met afsluiter I’m Not the One. Een sterk, energiek en knallend einde van dit aardige album, met Malika Tirolien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s