Concertnieuws: Andreya Triana in de North Sea Jazz Club

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/?ui=2&ik=d0ae7b72fe&view=att&th=1419330ef58ca6f4&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P93TKsa_QWbMOXaWN-NcNVZ&sadet=1381322616059&sads=3V2tmeCXWOCqkfo3wW1xFj49VBgAndreya Triana groeide op in het drukke, multiculturele Zuid-Oost Londen. Mede door indrukken uit de stad begon zij al op zeven-jarige leeftijd met zingen. In de jaren die volgden sloot zij zichzelf regelmatig op in haar kamer. Urenlang schreef ze poëtische teksten, maakte mixtapes en nam eigen liedjes op door cassettebandjes met verschillende harmonieën tegelijk af te spelen.

Zo’n tien jaar later kon zij haar liefde voor improvisatie delen tijdens open mic sessies in haar nieuwe woonplaats Worcester, waar de eigenaar van een lokale bar haar in contact bracht met andere muzikanten. Het gaf haar de mogelijkheid om meer live ervaring op te doen die zij later goed kon gebruiken tijdens haar one-woman-show, de ’Freeflo Sessions’, waarmee zij menig publiek hypnotiseerde met haar fijne, enigszins hese stem en loop station.

In 2006 werd zij uit duizenden geselecteerd om deel te nemen aan de Red Bull Music Academy in Australië. Producer Flying Lotus, die daar ook was, greep zijn kans en naam zijn toekomstige hit Tea Leaf Dancers met haar op. De plaat en vooral Triana’s intense stemgeluid trok de aandacht van producer Bonobo, die haar op zijn label Ninja Tune introduceerde aan breed publiek. In 2010 produceerde hij haar debuut album ‘Lost Where I Belong’, waarmee zij zichzelf definitief in de kijker speelde bij liefhebbers van soul en fragiele liedjes. Later dit jaar zal haar tweede album verschijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.