Recensie: Funktional J – My Mellow Day (2013)

My Mellow Days cover artTijd voor eens wat anders op Opus de Soul. Waar we normaal gesproken het werk van een band of zanger(es) bespreken, houden we het dit keer bij een producer. Een Nederlandse producer in de persoon van Funktional J. Hij heeft een eigen plaat uitgebracht vol met korte producties die een grote hang richting de soul hebben.
Het idee is een middagje proberen en produceren in de studio op plaat te zetten. Die vibe te pakken en ons te laten beluisteren.

Dat is dus ook wat je te horen krijgt. Van intro nummer 1 tot aan afsluiter nummer 18 impressies van puur de productie. Geen invulling met vocalen, die het soms wel mist, maar puur producties. Natuurlijk vallen in de producties soms ook wat vocalen te horen, maar die zijn vaak puur gesampled. J’s Soulfood, We Bring the Fire zijn twee voorbeelden met vocalen.
Er zijn ook verschillende stijlen te horen. Van hiphop (RU Ready, Str8 from the Heart, Only Cuz U Matter) tot Dancehall (We Bring the Fire). Van nummers die gestoeld zijn op synthesisers (The Classic Playmode) tot Spoken Word (fantastische Together Again). Ook de jazz en turntablism zijn terug te horen op deze plaat in het nummer Friday High Day.

Al met al is het een album om lekker op mee te knikken. Een grote schat aan stijlen en muzikaliteit stroomt je tegemoet in deze best onderhoudende plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s