Recensie: Paulo Mendonça – Does Anybody Wanna Funk? (2013)

Funk of soul uit Zweden, dat kan heel fijn zijn. Dat bewees onder andere Daniel Lemma al eens en nu is het de beurt aan Paulo Mendonça om te bewijzen dat ze daar in Scandinavië wel wat kunnen op muzikaal vlak. De titel van zijn plaat lijkt qua stijl al genoeg te zeggen, afwachten of het er ook uit komt.
Opener BBB dient zich van de funk met rock. De letters staan voor Big Booty Bitch en dat moet bewogen worden op dit nummer. Om daarna lekker door te swingen met Me and My Friends. Want swing heeft dat nummer zeker.
Yeah Yeah Yeah valt onder de funky rock van de opener, een soort kloon van Lenny Kravitz. Dit pakt op het nummer 21 Century uit als een slechte kloon. Een soort namaak Kravitz, erg jammer.
Er staan daarnaast ook wel wat popliedjes op deze plaat. Birds and Bees en On Top vallen daaronder. Gewoon rechtdoorzee popliedjes.
Echt funky wordt het eigenlijk alleen maar bij Anybody Wanna Funk, het beste nummer van deze plaat. En wat we dan overhouden zijn vijf overige songs, die ook wel onder de noemer overig vallen. Niet bijzonder eerlijk gezegd.

Aardige tegenvaller dus, deze plaat. Scandinavië kan muzikaal veel beter, dat weten we, maar het moet dan niet van deze man komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s