Recensie: Da Lata – Fabiola (2013)

Da Lata, het is een tweetal bestaande uit Chris Franck en Patrick Forge die na een tijdje radiostilte eindelijk weer met wat nieuws komen. Het is daarbij misschien ook niet helemaal eerlijk om de muziek alleen aan deze twee te hangen, want ze huren vele andere artiesten in om hun bij te staan. Als collectief of misschien wel project is er nu dus Fabiola. Voor ons eerlijk gezegd het eerste wat van Da Lata horen.

Het album opent met het zomerse, latin-achtige Um Amor a Mais. Fijne binnenkomer. Een sfeer die doorgezet wordt in NYJ. Swing, latin, salsa all over!
Place We Go is dan weer wat freakier waar het heerlijke trompetje de show steelt. Unknown is dan weer prachtige gezongen en gewoon een erg leuk liedje. Er valt tot nog toe geen buil te vallen aan deze plaat.
Een beetje funk a la latin, oftewel latin funk, is te horen op Monkeys and Anvils. Toppertje van het album. Anders is dan het op spoken word gestoelde Ronco da Cuica.
De zon komt ons tegemoet op Deixa en The Shore, waar de zon juist ondergaat en het romantischer wordt op Don’t Give Up. Om het album dan af te sluiten met de knaller Cambara 41 is het plaatje rond. Een fijn plaatje welteverstaan. Erg leuk muziek, genoeg wisselende vibes en veelzijdig. Een aanrader.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s