Recensie: Joya Mooi – Crystal Growth (2013)

Eerst was het vooral de instrumenten en de jazz die Joya Mooi konden intrigeren. Later kwam daar de zang bij en ging ze zich ontwikkelen. Nu is het dan toch vooral die zang die is overgebleven en bracht deze dame in 2013 haar album Crystal Growth uit. Het moge duidelijk zijn dat die jazz van weleer nog steeds goed te horen zal zijn  in de nummers van deze plaat. De vraag is natuurlijk wel met welke kwaliteit dit gebeurd.

Opener Tomorrow, na de intro, laat een kraakheldere stem horen. Deze dame zingt bijzonder soepel over een wat lome, jazzy sfeer. Ook Looking Backwards heeft diezelfde sfeer, al ietwat gezapiger dan de voorganger. Change Time valt ook onder die noemer, evenals When He’s Seen. De nummers missen net die energie om je echt te pakken.
Na een jam-achtige interlude kan ook Beyond of You helaas niet verrassen. Meer swing komt er wel met Before You Know. Fijne blazers, meer energie. Dit pakt helemaal goed uit op Tomar Medidas. De blazers voegen echt wat toe aan het nummer. Erg fijne song.
Out of Love is ook fijn jazzy, terwijl Way of Life het tempo juist weer wat meer omhoog gooit. Energiek nummer vooral en dat past deze dame goed. Afsluiter I left is een prima afsluiter te noemen en gewoon een fijn nummer.

Een beetje een 50-50 plaat dus. Al is de term “het pakt me niet” natuurlijk geheel persoonlijk uit te leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s