Recensie: R. Kelly – Black Panties (2013)

Een beetje schizofreen is R. Kelly wel te noemen. De ene keer pakt hij het serieus aan met zijn albums, de andere keer gaat het gekscherend alleen maar over seks in de meest banale vorm. Van God-verheerlijking op U Saved me tot wat 12Play. Het is zonder twijfel een man die heel hard werkt, want in 21 jaar tijd bracht hij al 15 albums uit. Zijn laatste twee platen (Write Me Back en Love Letter) werden best goed ontvangen. Dit waren ook albums die wat “serieuzer” waren, maar de titel van deze nieuwste plaat doet de andere kan van Kellz vermoeden. En als je dan naar de titels kijkt van de nummers zal dit vermoeden bevestigd worden. Maar hoe is de kwaliteit dan? We gaan het nummer voor nummer aan jullie voorleggen.

Opener is Legs Shakin’, waar hij wordt bijgestaan door Ludacris. Een slow jam waarin de tekst weinig aan de verbeelding over houdt. Ze zeggen dan dat dit muziek voor in de slaapkamer is, maar met dit soort teksten wordt er vooral veel gelachen en weinig serieuze andere dingen gedaan. Geen bijzonder nummer.
Cookie is qua tekst helemaal raar. Kelly zingt hier dat hij een dame willen likken als een Oreo koekje, lachwekkend en misschien ook wel een beetje met plaatsvervangende schaamte als je dit hoort. Productioneel en vocaal stelt dit ook helemaal niks voor.
Throw This Money on You is ook een slowjam. En juist ja, met geld koop je dus je vrouwen. Is ook een manier en nu maar snel goede muziek maken dan, want die kwaliteit is nog nergens terug te horen beste meneer Kelly. Prelude is ook veel gepraat om niks en een weinig toevoegende interlude. Marry the P***y laat ook weer merken weinig aan de verbeelding over te laten. Seks makes the world go round, in ieder geval volgens Mister Kelly dan. Met wat moeite (want de kwaliteit is laag) dan maar naar nummer 6, You Deserve Better. Dat verdienen wij als luisteraars sowieso en krijgen we hier ook wel een beetje. Misschien wat teveel vocoder, maar tekstueel nu eens niet zo kinderachtig. Titel zegt genoeg over het onderwerp, zoals wel vaker bij R. Kelly. Hij vindt zichzelf dan ook een Genius op nummer zeven. Een genius waarin vraag je je af? Nou in seks natuurlijk, la-la-la-la-la.
All the Way is samen met een andere Kelly, Kelly Rowland. Niet de beste zangeres natuurlijk, maar dat past dan wel weer prima bij dit album. Aardig nummer, zowaar. Net als My Story, samen met 2Chainz. Robert Sylvester Kelly bezingt hier zijn carrière.
Right Back gaat dan weer nergens over. Hij schijnt wel veel met zijn vrienden te doen, leuk, maar maak er dan een goed nummer over. Young Jeezy horen we voorbij komen op Spend That. Geld uitgeven is stoer, rapper erbij en stoer kijken. Nu nog stoer kwaliteit, want dat hoor ik wederom niet. Seks is er weer met Crazy Sex. Geen normale seks dus, maar echt crazy. Crazy banaal weer dus. Slecht nummer.
Shut Up, het officiële einde van deze plaat, is dan wel weer een stuk beter. Wij luisterden de Deluxe versie, dus gaan nog vier nummers door. De eerste is Tear It Up (ft. Future), die hij net zo goed weg had kunnen laten. Net als Show Ya P***y trouwens en Physical niet te vergeten. Het echte einde voor ons is het nummer Every Position. We keken eigenlijk wel een beetje naar dat einde uit, dat bevestigd dit nummer nog maar eens.

Banaal in elke vorm met heel sporadisch een aardig te versmaden nummer, dat is wel dit album. R. Kelly is vaak tekstueel lachwekkend, vocaal zwak en productioneel recyclebaar. Een plaat om snel te vergeten.

 

– Mocht je echt een groot R. Kelly fan zijn of dit juist leuk vinden, dan kan je het album natuurlijk altijd kopen-
R. Kelly – Black Panties (2013) | bol.com: €19,99
R. Kelly – Black Panties (2013) | iTunes: €11,99
R. Kelly – Black Panties (2013) | WowHD: €8,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s