Recensie: The Pepper Pots – We must Fight (2013)

Old school soul uit Catalonië. Soul met Spanje furie dus. En dit is niet hun eerste album, nee ze hebben er hiervoor vier gemaakt. Ze hebben daarbij wel een beetje onder de radar gevlogen en nu kwam dus eind 2013 deze nieuwe plaat uit op Legere Records.
De setting van the Pepper Pots komt ons natuurlijk bekend voor. Dames op front met daarachter een stel heren met instrumenten. Een link met Sharon Jones & the Dap Kings is dan snel gemaakt. De vraag is natuurlijk wel of het dan deze kant op gaat en zo ja of het ook van die kwaliteit is. Wij luisterden het album en kunnen het aan jullie vertellen.

Ja, dit album is gemaakt in de ban van Sharon Jones & the Dap Kings. Zonder enige twijfel. Dat is al te horen op Good Times. De strotten zijn goed en jammer genoeg duurt dit nummer wat te kort. Dat is een goed teken natuurlijk. Ook in de titeltrack zit een lekkere groove. De Spanjaarden zijn goed op weg (of moeten we dan zeggen Cataloniërs?). En zo gaat het eigenlijk dit hele album wel door. Een plaat vol met bijzonder aardige nummers. De kwaliteit van de nummers is altijd van goed niveau, met af en toe tussendoor een uitschieter. Of je nu luistert naar Got Me Crazy en Fallen Angel of juist naar Free My Mind en Time Has Won This One, het maakt allemaal weinig uit. De nummers liggen in verlengde van elkaar en zijn prima. Niet heel schokkend of verrassend, maar gewoon prima.
Als ik dan toch uitschieters moet kiezen dan zijn dat wel het swingende I Won’t Say I Love You So en Don’t Let No One, of juist het mooie Let Me Go Away. Drie uitschieters die echt net iets meer brengen dan de rest van de verder uitstekende plaat.

Het gevoel dat het allemaal als eens eerder en ook beter is gedaan bekruipt me toch wel bij deze plaat. Aan de andere kant klopt wel gewoon alles. De stemmen, de instrumentatie, er is allemaal goed over nagedacht. Misschien mis ik juist wel een beetje Spaanse furie.

Steun je favoriete artiesten, koop CD’s!
The Pepper Pots – We must Fight (2013) | bol.com: €15,99 / iTunes: €9,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s