Opus de Soul Toplijst: maart 2014

De site heeft een kleine verandering doorgemaakt qua uiterlijk, maar er zijn ook dingen die bij hetzelfde blijven. Daaronder valt de maandelijkse top5. Februari was weer de kortste maand van het jaar en we gaan weer richting de zonnige maanden. Maart roert dan nog wel zijn staart, maar ook zijn muzikale staart hoort daarbij. We hebben weer vijf nummers voor jullie, met vier nieuwe binnenkomers dit keer. Maar wie zal er op één staan?

05. (—) m01 | Oceaán – To Lose

Nummer ligt aardig in de ontwikkeling die de R&B tegenwoordig doormaakt. De electronische invloeden, de dromerige sfeer, de falsetto zang, het heeft het allemaal.

04. (—) m01 | Sven Hammond Soul – Heaven
Helaas geen audio voor dit fantastische nummer. Wel te vinden op Spotify. Het is verder ook wel wat andere koek dan de voorganger. Het nummer brengt namelijk totaal wat anders. Het tempo wordt naar beneden geschroefd en de intimiteit verhoogd. Genieten van de mooie zang, goed geplaatste riffjes en een prachtige opbouw. De kwaliteit spat er gewoon van af.

03. (—) m01 | Jungle – Busy Earnin’

Ook weer eens wat anders. Meer synths gedreven, bijna disco en veel dans. Heerlijke song.

02. (—) m01 | Beyoncé – Partition

Dit nummer kwam al in de aandacht omdat de clip té sexy zou zijn, maar daar gaan wij niet over. Wij gaan over de muziek en dit is gewoon een heel goed nummer.

01. (01) m02 | Quantic ft. Pongolove – Duvidó

En voor de tweede keer in successie op nummer 1. We gaan richting de zon, dat zeiden we al, maar met dit nummer bevinden we ons automatisch in warmere sferen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.