Recensie: iEt – So Unreal (2014)

iEt, een Nederlandse dame die na twee Kitchen Recordings dit jaar haar nieuwe album uitbrengt. Dit album kreeg stand door middel van crowdfunding. Het wordt in de muziek blijkbaar steeds moeilijker om het geld bij elkaar te krijgen om je plaat uit te brengen. Mits je nog geen grote naam bent natuurlijk.
Nu is het zo dat al een beetje naar buiten kwam dat deze plaat anders zou zijn dan de Kitchen Recordings, dus voor de fans van die platen kan dit album weleens verrassen. Eens kijken wat ik er van vind.

Laat ik beginnen met een groot en belangrijk punt. iEt heeft een hele mooie en bijzondere stem. Warm en intens tegelijk, terwijl er ook meer dan genoeg energie uit komt. Dus dat is zeker al een pluspunt.
De nummers zijn qua sound best divers. Het album opent vrij intiem en drum gedreven met Fool en ook Time is een bijzonder lekker nummer. Innocence valt juist weer op door het swingende gitaartje, een gitaar die we ook duidelijk terughoren op Don’t Let Go, misschien wel het “ruigste” nummer van de plaat.
Hierna wordt het album juist weer wat kleiner en intiemer. Vooral Something Out There is een prachtig liedje. The Sunlight is ook zeker mooi. Achteraan de plaat vinden we nog het Corinne Bailey Rae achtige Stay en de mooie afsluiter So Unreal. Daar tussen zitten de twee beste nummers van de plaat. Hold On Tight karakteriseert zich door de groove en claps. Erg, erg fijn nummer. En natuurlijk niet het bluesy Ways vergeten. Wederom een bijzonder nummer.

Een vrij korte plaat dus, maar dat doet niks af aan de kwaliteit van de muziek. Van dromerig en intiem, naar groove en claps. Je vindt het allemaal in dit album.

Steun de artiest, koop het album!
(klik op het logo van je favoriete webshop)
(€8,99)
(€15,99)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.