Recensie: Daley – Days & Nights (2014)

De Britse zanger Daley lijkt een beetje uit het niets te komen. We hadden al even aandacht voor de eerste single van dit album, maar daarvoor was het niet een artiesten waarvan we de naam al vaak hoorden. Een klein hitje was er met Marsha Ambrosius. Echt grote aandacht kreeg die song niet, maar zo sluimerde Daley wel ons muziekgeheugen binnen om ons nu dan te verrassen met een LP. Days & Nights kwam begin dit jaar uit en laat ons horen welke kant Daley met zijn sound op wil.

En dat een moderne kant als we opener Time Travel moeten geloven. Een modern en vooral erg cool nummer. Daley laat hier horen te beschikken over een fijne stem. Qua stijl? Tsja, noem het moderne R&B.
Helaas is Look Up lang niet zo boeiend als de opener. Vrij vlak nummer waarvan we er nog wel meer tegen gaan komen op deze plaat. Daley wisselt die kwaliteit erg af. Ook Good News, Love Somebody, She Fades en de titeltrack zijn niet meer dan aardige songs. Echt slecht wordt het zelfs af en toe ook, zoals met de zeikerige ballad Love and Affection.
Vrij wisselend dus. Dat betekent automatisch dat er ook kwaliteit te vinden is. Zo is er dus die single met Marsha Ambrosius (Alone Together). Een broeierige, ietwat sensuele song. Be is een lekker makkelijk nummer met hitpotentie. Potentie die ik helemaal zie in het nummer Broken. Kan zo een chartstopper worden.
Als we dan spreken over echt goed dan komen we terecht bij de opener en bij Blame the World en Pass it On. De eerste is simpelweg (samen met opener) de beste van het album. Die tweede valt vooral op door het aanstekelijk refrein.

De conclusie is eigenlijk al een keer voorbij gekomen. Een te wisselvallige plaat om echt te boeien en te verrassen, maar kwaliteit heeft Daley zeker.

Steun de artiest, koop je muziek!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.