SOULED OUT! the Essentials in Soul | 1984

SouledOut-bannerIn SOULED OUT!: the Essentials in Soul proberen wij jullie te vermaken met alle essentiële albums die de soulmuziek door de jaren heen heeft voortgebracht. We bespreken niet alleen de bekende klassiekers, maar ook juist die platen die vaak nog altijd te weinig aandacht hebben gekregen. Wij hopen hen die aandacht nu te geven.We bespreken per jaar een aantal albums, artiesten en stijlen die volgens ons essentieel zijn voor dat jaar en die periode. Natuurlijk zullen we hierin niet altijd even volledig zijn volgens iedereen. Dus mis je een bepaald album bij een jaartal, wees dan zo vrij om te reageren en onze artikelreeks zo compleet mogelijk te maken

 

Souljaar 1984

Prince and the Revolution – Purple Rain
Een soundtrack, ja dat is het zeker. Toch denk ik dat er meer mensen zijn die de muziek kennen dan dat er mensen zijn die de film kennen. Kijkend en vooral luisterend naar dit album is de vraag of er zwakkere nummer opstaan. Of het nu de bekende titeltrack is of het onovertroffen When Doves Cry, stuk voor stuk muzikaliteit ten top. Prince zijn meest succesvolle werk en tijdloos, 100% tijdloos.

Sade – Diamond Life
Het is al een aantal jaren heel simpel: Sade is Sade. Als je luistert naar Sade heb je Sade en krijg je Sade. In de basis is daar gaandeweg nooit veel aan veranderd. De basis is haar roomzachte stem en de jazzy romantische producties. Haar echte grote doorbraak beleefde ze met dit fantastische album waar de grote hit Smooth Operator op staat. Qua uiterlijk een prachtige vrouw ook.

 

Ook interessant
Kool & the Gang – Emergency
Niet te vergelijken met de funky beginperiode van deze band. Commercieel en poppy is het zeker. Maar vooral erg aanstekelijk.

The S.O.S. Band – Just the Way You Like It
Het duo Jam & Lewis zijn de grote namen achter dit werk. Vooral de twee grote hits zullen de mensen kennen.

Tina Turner – Private Dancer
Vrij veel covers, maar wel met vakmanschap in elkaar gezet. Ze is natuurlijk ook een uitstekende zangeres.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s