Recensie: Glenn Lewis – Moment of Truth (2013)

Er glippen nog weleens wat releases door onze handen. Daarom dat we zo begin 2014 toch ook nog met wat recensies komen van albums die eigenlijk in 2013 uit zijn gekomen. Simpelweg omdat we daar ook graag ons licht over willen laten schijnen.
Vorige jaar oktober kwam de nieuwe plaat van de Canadese zanger Glenn Lewis uit. Het album heet Moment of Truth en moet voorgangers World Outside my Window en Back for More opvolgen. Wat we al weten van die vorige platen is dat Glenn Lewis zeker vocaal zijn mannetje staat. Daarnaast zijn er trends geweest, maar heeft hij deze ogenschijnlijk nooit gevolgd en is dus altijd zijn eigen weg blijven volgen.

De muziek van Glenn Lewis is qua stijl die van de neosoul met R&B invloeden en poppy genoeg om ook het grote publiek aan te kunnen spreken. Dat is op deze plaat niet anders. Lewis is vocaal wederom in goede vorm. Opener Time Soon Come mist dan een goede productie om het spannend te houden. Helaas komt dit vaker voor op deze plaat en verzand Glenn Lewis ook té vaak in standaard R&B ballds. Van dit soort zijn er voldoende te vinden op deze plaat. (Ugly Face, Can’t Say Love, Searching for that One, Closer).
Is het geen ballad, kan het standaard R&B gedeelte wel blijven staan. Random Thoughts, Make Luv, What a Fool Believes en Better With me kan je daaronder schrijven. Jammer genoeg is het allemaal niet spannend genoeg of soms zelfs hilarisch slap en plat over sex zoals op I Wanna Go Deep.
Wat blijft er dan nog over. Nou, vier nummers die wel wisten te boeien. Ten eerste is er Up & Down, wat zo een nummer van Musiq Soulchild had kunnen zijn. Ten tweede het door de reggaepop gedreven All My Love. Ten derde het door de beat overeind gehouden All I See. En dan ten vierde en laatste Living a Dream.

Dat er totaal vier nummers om over naar huis te schrijven zijn valt me toch wel een beetje tegen van Glenn Lewis. Vooral productioneel valt deze plaat toch wat tegen en vooral met debuut World Outside My Window heeft Lewis bewezen veel betere platen neer te kunnen zetten.

Steun de artiest, koop het album!
(klik op het logo van je favoriete webshop)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s