SOULED OUT! the Essentials in Soul | 1987

SouledOut-bannerIn SOULED OUT!: the Essentials in Soul proberen wij jullie te vermaken met alle essentiële albums die de soulmuziek door de jaren heen heeft voortgebracht. We bespreken niet alleen de bekende klassiekers, maar ook juist die platen die vaak nog altijd te weinig aandacht hebben gekregen. Wij hopen hen die aandacht nu te geven.We bespreken per jaar een aantal albums, artiesten en stijlen die volgens ons essentieel zijn voor dat jaar en die periode. Natuurlijk zullen we hierin niet altijd even volledig zijn volgens iedereen. Dus mis je een bepaald album bij een jaartal, wees dan zo vrij om te reageren en onze artikelreeks zo compleet mogelijk te maken.

 

Souljaar 1987

Michael Jackson – Bad
Ga daar maar eens aanstaan. Een succesvol album als Thriller moest opgevolgd worden en dat was een hele kluif. En prijzenswaardig lukt hem dit ook nog. Samen met grote namen als Quincy Jones en Stevie Wonder zet Michael Jackson hier weer een hitalbum van jewelste neer.

 

 

Prince – Sign ‘O’ the Times
Volgens velen het absolute meesterwerk dat Prince op album heeft weten te krijgen. Twee cd’tjes lang genieten van de grote muzikaliteit die uit de kleine man kwam. Het is bovenal een album waarin Prince met veel variatie zijn kunnen tentoonspreid. Verwacht dus niet een plaat die per sé als één geheel klinkt, maar wel als één waar je simpelweg niet om heen kan.

 

 

Terence Trent D’Arby – Introducing the Hardline According to Terence Trent d’Arby
De bijzonder eigenzinnige en ietwat hautaine Terence Trent d’Arby wist in 1987 alle muziekharten te stelen met deze zeer uitgebalanceerde plaat. Swingen waar het moet, rustig waar het kan en bezongen met een bijzondere en herkenbare stem. Deze plaat had het helemaal.

 

 

Ook interessant

Keith Sweat – Make it Last Forever
De naam van R&B grootheid Teddy Riley komt op deze plaat al voorbij. Hij produceerde dit album dat de slick R&B al liet zien.

O.V. Wright – Eight Men, Four Women
Heerlijk rustige soulplaat die vooral beheerst wordt door de ravelige stem van O.V. Wright.

Trouble Funk – Trouble Over Here, Trouble Over There
Bijzonder vaak gesampled en helaas in de vergetelheid geraakt. Funk zoals dat in de jaren ’80 gemaakt werd.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s