SOULED OUT! the Essentials in Soul | 1988

SouledOut-bannerIn SOULED OUT!: the Essentials in Soul proberen wij jullie te vermaken met alle essentiële albums die de soulmuziek door de jaren heen heeft voortgebracht. We bespreken niet alleen de bekende klassiekers, maar ook juist die platen die vaak nog altijd te weinig aandacht hebben gekregen. Wij hopen hen die aandacht nu te geven.We bespreken per jaar een aantal albums, artiesten en stijlen die volgens ons essentieel zijn voor dat jaar en die periode. Natuurlijk zullen we hierin niet altijd even volledig zijn volgens iedereen. Dus mis je een bepaald album bij een jaartal, wees dan zo vrij om te reageren en onze artikelreeks zo compleet mogelijk te maken.

Vandaag souljaar 1988…

Tony!Toni!Toné!  – Who?
Voor diegenen die willen weten waar Raphael Saadiq toch vandaan komt. Samen met zijn broer en neef vormde hij dit gezelschap dat een bijzondere combinatie wist te maken tussen de vintage soulsound en de hippe new jack swing van die tijd. Little Walter bevat een sample van Wade in the Water.

 

 

Ook interessant
Prince – Lovesexy
De jaren ’80 waren Prince’ gloriejaren. Deze plaat kenmerkt zich vooral door een soort positieve energie die het uitstraalt. Bevat ook het prachtige Alphabet St.

Womack & Womack – Conscience
Zij, dochter van Sam Cooke. Hij, broer van Bobby Womack. Samen genieten ze vooral veel bekendheid van de zwoele wereldhit Teardrops.

Bobby Brown – Don’t Be Cruel
Men vergeet nog wel eens dat hij naast het gedoe met Houston ook nog muziek maakte. Op 19-jarige leeftijd maakte hij al deze plaat voor iedereen die van aalgladde muziek houdt.

Guy – Guy
De Hall’s samen met meesterproducer Teddy Riley. New Jack Swing zoals dat gemaakt moet worden. Duidelijke voorloper van de latere R&B.

The Pasadenas – To Whom it May Concern
Tribute was de grote hit van deze plaat. The Pasadenas hadden aardig wat kwaliteit te leveren, maar echt veel heeft ze dat verder niet opgebracht.

Will Downing – Will Downing
Zoetgevooisde zanger die van de bekende John Coltrane song nog een hit probeerde te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s