SOULED OUT! the Essentials in Soul | 1989

SouledOut-bannerIn SOULED OUT!: the Essentials in Soul proberen wij jullie te vermaken met alle essentiële albums die de soulmuziek door de jaren heen heeft voortgebracht. We bespreken niet alleen de bekende klassiekers, maar ook juist die platen die vaak nog altijd te weinig aandacht hebben gekregen. Wij hopen hen die aandacht nu te geven.We bespreken per jaar een aantal albums, artiesten en stijlen die volgens ons essentieel zijn voor dat jaar en die periode. Natuurlijk zullen we hierin niet altijd even volledig zijn volgens iedereen. Dus mis je een bepaald album bij een jaartal, wees dan zo vrij om te reageren en onze artikelreeks zo compleet mogelijk te maken.

Vandaag souljaar 1989…

 

The Neville Brothers – Yellow Moon
Een opvalllende familie hoor, die Nevilles. Een hele muzikale ook. Aaron maakt nu bijvoorbeeld nog steeds platen. Het meest bekend werden ze wel met hun The Meters werk, en daarna natuurlijk als the Neville Brothers. Ze wachtten tot 1989 om hun Opus Deus te maken. Een waarachtige topplaat met zoveel invloeden dat je kan blijven genieten. In de jaren ’80 zal er geen album zo veelzijdig zijn geweest als deze. Het vraagt je aandacht, maar geeft je er muzikale pracht voor terug.

 

Sandra Wright – Wounded Woman
Misschien wel het meest verrassende album van dit jaar. Simpelweg omdat het qua sound niet in de 80’s past. Dat heeft een goede reden, want dit album werd in de jaren ’70 album opgenomen, maar kwam als reissue nu pas uit. Wat je kan verwachten? Een warme soulstem die de betere southern soul bezingt. Een pracht van een plaat.

 

 

Ook interessant
Soul II Soul – Club Classic, Volume I
Maakte de cross tussen dance en poppy R&B, wat een aantal kneitergrote hits opleverde. Back to Lifeis op geen feestje te miskennen.

Sugar Pie DeSanto – Down in the Basement
Moet misschien meer gezien worden als een soort verzamelaar. Deze dame nam namelijk al ver voor de jaren ’80 haar muziek op. Muziek die valt en staat met haar fantastische zangstem.

Mavis Staples – Time Waits for No One
Haar samenwerking met Prince. Zijn touch ligt er niet al te dik bovenop, haar stem des te meer.

Babyface – Tender Love
Een nog jonge Kenny Edmonds laat hier al horen dat hij een begenadigd songwriter is. Een beetje glad is toch niet erg?

Stephanie Mills – Home
Van Broadway ster naar een poging om ook in de hitlijsten te scoren als zangeres. Aan haar stem ligt het in ieder geval niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s