Recensie: Snarky Puppy – We Like it Here (2014)

Een grote groep is Snarky Puppy zeker en ze staan al jaren bekend als één van de best improviserende en meest muzikale bands van de laatste tijd. Ze hebben vooral heel veel jobs gedaan als achtergrondbandje van de grootste artiesten. Een Grammy helpt altijd om wat meer aandacht te creëren, maar echt grote bekendheid genieten ze nog steeds niet. Colin Benders, aka Kyteman, vatte het idee op om deze mannen naar Kytopia te halen en ze daar een plaat op de laten nemen. Dat is dit We Like it Here geworden.

De bedoeling van deze plaat was duidelijk dat het een live-feeling zou hebben. Dat is ze goed gelukt bij Snarky Puppy. Opvallend vergeleken met eerder werk is dat de gitaar een veel prominentere rol heeft. Is dit een rol die met verve gespeeld wordt? Het zorgt er in ieder geval dat het album een veel meer rock-achtige feeling meekrijgt.
Opener Shofukan leent zich daarin niet. Nee, dat is gewoon een fijne funky jazzsong. What About Me laat wel lang uitgesponnen gitaarriffs horen. Naar mijn smaak iets te lange riffs. Solo’s zijn wel cool natuurlijk, maar aub met een doel. Sleeper gaat daarin door. Opvallend leuk aan dit nummer is de break rond de 4 minuten. Cool gedaan.
Jambone laat dan juist weer de swingende en meer vrolijke kant van Snarky Puppy horen. Van dit nummer wordt wel blij. Zit erg goed en retestrak in elkaar. Kite pakt dan weer de romantischere kant. Het is een soort romantische jam. Outlier karakteriseert zich weer met veel blazers, maar waar weinig lijn in zit. Op nog een andere boeg gooien ze het bij Snarky Puppy met Tio Macaco. De titel verklapt natuurlijk al een beetje dat dit nummer de latinkant op gaat. Vrolijk nummertje.
De nummers zijn allemaal aardig lang dus heb je niet het gevoel dat deze plaat van 8 songs snel over is. Helemaal niet met zo’n sterke afluister als Lingus is.

De vele gitaarsolo’s deden me in het begin een beetje mokken over dit album, maar gelukkig weten ze me voldoende te boeien in de rest van de plaat waardoor ik wederom kan zeggen dat een plaat van Snarky Puppy mij weer goed bevallen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.