Recensie: Wouter Hamel – Pompadour (2014)

Wouter Hamel is een graag geziene gast. Dat komt door zijn toegankelijke muziek en vrij unieke stemgeluid. In Azië misschien populairder dan in Nederland, maar Pompadour moet daar definitief verandering in brengen. Wederom sloegen de Nederlandse crooner en muzikaal partner in crime Benny Sings de handen ineen en was er weer een nieuwe plaat. Wederom de bekende paden? Wederom de stem die de plaat draagt? Of gaat hij dit keer echt een andere kant op? Die vragen ga ik proberen te beantwoorden.

Opener The Lights belooft in ieder geval iets anders. Deze song heeft een soort laidback disco vibe. Vooral erg cool hoe het productioneel gedaan is met die synths. Titeltrack Pompadour voelt dan weer heel elektrisch aan. Nothing Can Stay the Same is in mijn ogen wat saaitjes, ik mis wat beleving. Double Dutch is een nummer dat zo op een Justin Timberlake plaat had gepast. En dat bedoel ik dus positief. Net zo positief als ik ben over het stoere New Disguise. Vet nummer!
Hollywood tapt dan weer uit hetzelfde vaatje als de opener. Wederom die fijne en goed uitgedachte laidback disco vibe. Niks op aan te merken hoor. Leuk bedacht. Beautiful Misfits is mij wat te kazig in verhouding. Gaat net over dat randje heen, jammer. Een stuk beter is dan het melancholische Traveling Alone. Of anders wel het echte liedjesliedje Giant Movie. Bigger is dan weer erg vrolijk en je merkt echt dat Wouter Hamel en Benny Sings absoluut erg sterke nummers in elkaar kunnen zetten. Daarmee gaan ze zeker verder op het swingende en eveneens vrolijke Live a Little en het ijzersterke Gretna Green. Jeetje, die laatste is echt heel erg goed. Topsong!
Naar mijn mening sluit het album dan wat minder goed af met de aardige songs Sunny Days en Never Trust a Man. Geen slechte songs hoor, maar ook niet al te verrassend. Gelukkig zijn we hiervoor genoeg verwend en kunnen we zeggen dat ook Pompadour een sterke plaat is geworden. De combinatie Hamel en Sings doet het weer.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s