SOULED OUT! the Essentials in Soul | 1997

souledout-bannerIn SOULED OUT!: the Essentials in Soul proberen wij jullie te vermaken met alle essentiële albums die de soulmuziek door de jaren heen heeft voortgebracht. We bespreken niet alleen de bekende klassiekers, maar ook juist die platen die vaak nog altijd te weinig aandacht hebben gekregen. Wij hopen hen die aandacht nu te geven.We bespreken per jaar een aantal albums, artiesten en stijlen die volgens ons essentieel zijn voor dat jaar en die periode. Natuurlijk zullen we hierin niet altijd even volledig zijn volgens iedereen. Dus mis je een bepaald album bij een jaartal, wees dan zo vrij om te reageren en onze artikelreeks zo compleet mogelijk te maken.

Vandaag souljaar 1997…

Erykah Baduh – Baduizm
baduizmDit waren de hoogtijdagen van de neosoul en de eigenwijze Erykah Badu deed daar heel leuk aan mee. Badu is een wat experimentele dame in het nu-soul genre. Met een totaal eigen sound en stem weet ze op haar debuut erg te boeien. Live-knaller en bekendste hit ‘Tyrone’ staat hier niet eens op. Badu doet vooral waar ze zelf zin in heeft, en dat hoor je. Top cd in het genre.

 

Rahsaan Patterson – Rahsaan Patterson
rahsaanBijzonder sterk debuut van deze man die met zijn manier van zingen de soul 100% terug brengt. Wat een fantastische stem heeft deze man. Het is vooral rustig werk met nuttige producties en alles valt en staat met zijn stem.

 

 

 

Ook interessant:
Usher – My Way
Zijn carriere begon niet al gewenst, maar de echte doorbraak kwam er met deze plaat. De combinatie van catchy popsongs met R&B-invloeden en vette dansmoves in de video’s deden het voor hem.

Brian McKnight – Anytime
De mooie sound in de stem van McKnight is zijn grootste wapen, want te vaak zijn de songs an sich niet al te boeiend. Muziek voor de zwijmelmomenten.

K-Ci & Jojo – Love Always
Van Jodeci naar platen maken met z’n tweeën. De harmonieën zijn goed vertegenwoordigd en natuurlijk de hit All My Life.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s