Recensie: Jungle – Jungle (2014)

jungle - jungleHet enorme succes van de single Busy Earnin’ bewijst maar eens te meer dat een single een artiest kan maken. Daarnaast bevestigde het ook nog eens de revival waaraan de discomuziek bezig is. De Daft Punk’s onder ons waren daar al debet aan. En ga zo de hitlijsten maar door, discodrums all over. Daar doet dit Britse collectief gewoon lekker aan mee en nu is er dus hun debuutplaat die simpelweg dezelfde naam als het collectief heeft gekregen.

Opener The Heat doet mij goed. Een fijne 80’s vibe, sterke electronics en een aanstekelijke swing. Accelerate gaat echt de discokant op. Zo hebben we discopop al een tijdje niet meer gehoord. Dat de eerder genoemde single zoveel aandacht kreeg ik verder ook meer dan terecht. Want wat een fijne song is dat zeg! Net als Platoon en het prima Drops. Echt een stuk sterker en ook opvallend vol qua sound wordt het met Time. Hiervandaan krijgt de plaat enige makke. Want, hoewel het allemaal erg lekker swingen en lekker luisterbaar blijft, gaan de nummers wel erg veel op elkaar lijken. Ik mis in dit gedeelte van de plaat echt hoogtepunten. Nummers als Busy Earnin’ en Time die je doen verrassen, die je echt aan het dansen zetten.Smoking Pixels is eerlijk gezegd zelfs wat onbeduidend. Daarna is het prima, maar niet al te verrassend.
Een aardige plaat met happy music. Elektronisch, dansbaar, zomers en vaak origineel. Een volle en coole sound. Het enige makke is alleen dat het allemaal wel een beetje teveel van hetzelfde is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s