Liverecensie: NPO Radio6 Soul & Jazz Awards 2014

radio6Ga je naar een awardshow, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk op terugkomen. Maar helaas hebben technische problemen een tijdje roet in het eten gegooid en kom ik pas na een week met een kort verslag van de NPO Radio6 Soul & Jazz Awards 2014. Wellicht wat mosterd na de maaltijd, maar ik wil er toch graag over rapporteren.

Locatie van de Awards was de Westerunie, in het mooie Westerpark te Amsterdam. De awardshow werd direct opgenomen en uitgezonden voor televisie. De sympathieke Winfried Baijens en de mooie Angelique Houtveen praatten de boel aan elkaar. Er werd snel door de setlist heen gegaan vanwege de eerder genoemde tv-opname. Daarop hadden ze heel slim ingespeeld door de fantastisch New Cool Collective aan te wijzen als huisband en de rest met hen mee mocht spelen. Wat een band is dat zeg! Een feestje wat gegarandeerd door hun aanwezigheid. Alleen de start met Typhoon bijvoorbeeld al. Die knalde van het podium af. Al was dit wel het optreden met het meeste tempo. De andere artiesten maken immers muziek in een wat lager tempo. De één wat minder geslaagd (stemakrobatiek bij Gare du Nord) de ander bijzonder geslaagd.

Zo was het optreden van Bejamin Herman met Daniël von Piekarts niets meer dan kippenvelopwekkend prachtig. Bo Saris zong opvallend makkelijk en nieuwkomer Kovacs liet zien over zoveel eigenheid te beschikken dat het met haar carrière en interessante muziek wel goed moet gaan lopen.Shirma Rouse en Alain Clark deden daarnaast ook nog eens mee. Een uitstekende line-up dus. En o ja, tussendoor werden er ook nog wat awards uitgereikt, maar dat was eigenlijk alleen maar een onderbreking in het feestje dat gaande was. Een geslaagde avond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s