Recensie: Prince – Plectrumelectrum (2014)

plectrumelectrumHet verhaal moge bekend zijn. Prince heeft dit jaar twee albums uitgebracht. Die eerste maakte hij alleen en hebben we reeds gerecenseerd. Die andere is met 3rdEyeGirl, een volledig uit vrouwen bestaande band die hem op deze plaat begeleidt. Wat is hier het grootste verschil in? Nou, dat die ene plaat valt te scharen onder R&B en deze meer in de pop/funk/rock hoek valt. Die eerste plaat was alleraardigst, maar hoe is deze dan?

Het album opent in ieder geval erg sterk met Wow. Wat een groove, erg fijn nummer dit. Het nummer met de vage titel Pretzelbodylogic is ook al zo fijn. Een waar feestje. Als we op deze twee nummers afgaan belooft dat wat voor de rest van de plaat. Gelukkig hebben we nog tien nummers van dit lekkers voor de boeg.
Op Aintturninround horen we vooral de dames. Dat is zeker geen straf, want een straffe band zijn ze. Kunnen ook nog eens prettig zingen. De daaropvolgende titeltrack brengt ons vooral gitaar. Prince en de dames gaan hier muzikaal lekker los.
Whitecaps let meer de R&B kant van Prince horen. Het nummer is een stuk relaxter als de voorgaande tracks. Wel weer erg fijn gedaan. Die groove wordt weer opgepakt met Fixurlifeup. En de funk horen we duidelijk terug in Boytrouble. Zeven nummers gehad en vooralsnog erg positief dus. Vooralsnog.
Ik vind namelijk dat het hierna een beetje gemakkelijk wordt. Natuurlijk is Stopthistrain best aardig en Anotherlove gewoon prima, maar het haalt het niet bij het begin van het album of bij veel nummers van het andere album. Ook het lieflijke Tictactoe behoort daar bij.
Marz laat gelukkig wel weer die kwaliteit horen door zijn stugge, stevige structuur. Het album sluit uiteindelijk af met FunknRoll. Die kennen we ook al van die andere plaat, alleen is dit een wat andere mix.

Al met al is dit album wel wat anders qua karakter dan Art Official Age. Over de gehele linie is het verdict zo’n beetje hetzelfde. Met beide platen, hoe verschillend ook, heeft Prince prima en fijne platen gemaakt.
bol.com

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s