Recensie: William White – Open Country (2014)

open countryOpen Country is het vierde album van William White. Het nieuwe album markeert de tienjarige carrière van de in Barbados geboren zanger. Hij zette in thuisland Zwitserland de muziekwereld op zijn kop door, zonder de hulp van een label, met alle vier zijn albums in de Album Top 10 te belanden.
William White voelt zich als een vis in het water op het podium terwijl hij zijn boodschap verspreid via zijn muziek. Als hij niet op het podium staat, kun je William vinden op zijn akker in Zwitserland, hij is een fervent agrariër. De meeste liedjes op Open Country zijn tot stand gekomen terwijl William bezig was met zijn planten, hij componeerde sommige van de liedjes terwijl hij de aarde nog aan zijn handen had. William putte zijn inspiratie voor Open Country dus letterlijk uit de aarde.

Open Country is een samenwerking tussen William White, Devon Bradshaw (voormalig bassist van Burning Spear) en Ian Coleman (gitarist van Ziggy Marley). Je kan dus duidelijk zijn stijl zoeken in de reggae. Een stijl die ik niet zo heel vaak terug laat komen op Opus de Soul, maar hier natuurlijk wel prima geplaatst kan worden. Dat horen we wel op Power Reggae. Dit nummer opent de plaat op goede wijze met zijn volle blazers. De uplifting sound past perfect bij de reggae en duidelijk ook bij de stem van William White. Een stuk relaxter kan het ook goed gaan bewijst Caution en het opvolgende Can’t Stop Loving You. For Your Love tapt ook uit het vaatje van de bekende, relaxte reggae.Weinig genres zijn immers zo laidback als de reggae.
Een erg vrolijke noot horen we op het aanstekelijke Rub a Dub, waarvan twee versies terug te vinden zijn op deze plaat. Ook de afsluitende track is dit nummer in een andere mix. Naast Rub a Dub worden we zeker ook vrolijk van Love it the Way. Zoals White dit bezingt is het ook gewoon ‘the way’. Geen twijfel over mogelijk.
Een prettig album, dit Open Country van William White. Want na eerder genoemde songs is Ready ook gewoon erg fijn of de rustige titeltrack en wat te denken van Rain in Portland. Alle nummers zijn wel raak op deze plaat.

bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s