SOULED OUT! the Essentials in Soul | 2002

souledout-bannerIn SOULED OUT!: the Essentials in Soul proberen wij jullie te vermaken met alle essentiële albums die de soulmuziek door de jaren heen heeft voortgebracht. We bespreken niet alleen de bekende klassiekers, maar ook juist die platen die vaak nog altijd te weinig aandacht hebben gekregen. Wij hopen hen die aandacht nu te geven.We bespreken per jaar een aantal albums, artiesten en stijlen die volgens ons essentieel zijn voor dat jaar en die periode. Natuurlijk zullen we hierin niet altijd even volledig zijn volgens iedereen. Dus mis je een bepaald album bij een jaartal, wees dan zo vrij om te reageren en onze artikelreeks zo compleet mogelijk te maken.

Vandaag souljaar 2002…

India.Arie – Voyage to India
India.Arie is een zangeres die uitblinkt in het neerzetten van een heerlijke sfeer op een album. Ook is elk nummer op zichzelf een topper, maar draagt het ook nog eens toe aan het totaalbeeld van het album. Het klopt gewoon wat deze dame doet.
Dit album is de langverwachte opvolger van het album waar India.Arie bekend mee werd (Acoustic Soul). India.Arie maakt zogenaamde nu-soul. Een dame met bewuste teksten en bewuste muzikaliteit. Vaak er catchy refreintjes zoals in ‘Talk to Her’ en ‘Get it Together’. Daarnaast ook nog veel prachtige ballads zoals ‘The One’ en ‘God is Real’. Gewoonweg een topalbum dat uitblinkt in sfeer en muzikaliteit. Het klopt simpelweg.

Raphael Saadiq – Instant Vintage
Redelijk geniaal album van Saadiq die met de sound van deze plaat de latere vintage revival jaren voor was. Een lange plaat die constant kan boeien, eigenzinnig is en de grote muzikaliteit van Raphael Saadiq bewijst. Mooie arrangementen, goede teksten en basslijnen om u tegen te zeggen.

 

 

Donnie – The Colored Section
Fantastische cd van Donnie. Tekstueel van ongekend niveau, muzikaal behorend bij de top en vocaal erg sterk. Het funkt aan alle kanten, maar is toch ook op een bepaalde manier erg innemend. Perfecte sfeer en erg origineel.

 

 

Ook interessant
Sharon Jones & the Dap Kings – Dap-Dippin’ With…
Met het aardige funkgeweld kwamen Sharon Jones en haar Dap Kings hier goed binnen. Daptone, het label dat soulmuziek maakt volgens de oude formule.

Cody ChesnuTT – The Headphone Masterpiece
Twee cd’s vol aan bijzondere muziek van de hand van Cody. Muzikaal altijd dik in orde, tekstueel erg leuk en vocaal misschien soms wat tegen het valse aan. Maar dat brengt ook zijn charme met zich mee.

Remy Shand – The Way I Feel
Precies zo’n artiest waarvan het jammer is dat ze vergeten zijn. Met deze plaat maakte de Canadese zanger een topplaat. Een topplaat die de aandacht nooit kreeg.

Lee Fields – Problems
Deze plaat kwam uit voordat hij weer heel bekend werd. Meer funk op deze plaat, met die onmiskenbaar goede stem.

Solomon Burke – Don’t GIve Up On Me
Het comeback album van de inmiddels overleden Burke. Karakteristieke stem en natuurlijk zijn karakteristieke optredens in de zetel.

Ellis Hooks – Undeniable
Ellis Hooks zingt de blues met heel veel soul in zijn stem en spel. Prachtige stem, prachtig gitaarspel en goede muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s