Recensie: Sinkane – Mean Love (2014)

mean loveDe Soedanese Sinkane werkte in het begin vooral als sessiemuzikant (bijvoorbeeld bij Caribou). Met Mean Love heeft hij nu alweer zijn derde album uitgebracht. De geschiedenis leert ons dat we zijn muziekstijl moeten zoeken tussen de funk, pop, soul en reggae. Zoals een Afrikaanse artiest betaamt zal hij er ook niet voor terugdeinzen om invloeden uit zijn geboortecontinent te gebruiken. Hoe dit alles samenvalt is natuurlijk de vraag.

Het album opent met How We Be. Valt me in den beginnen opvalt is de vette basslijn die in dit nummer zit. Ook de bliepjes zijn erg geinig gedaan. Een sfeervolle opener in ieder geval. New Name gaat daar rustig meer verder. Dit is vakmanschap en gewoon een goed nummer. Sinkane’s stem is opvallend relaxed.
Een stem die wat apart aanhoort in Yacha, maar zonder te storen. Helemaal relaxen kunnen we dan met Young Trouble. Vier nummers op rij erg fijn dus. Jammer om daarna te luisteren naar het onopvallende Moonstruck.
Mean Love is daarop een lief nummer om daarna erg leuk door te gaan in Hold Tight en Galley Boys. Waar ik erg over te spreken ben is het mooie Son en de mooie afsluiter Omdurman.

Al met al een bijzonder kort, maar ook bijzonder album. Sinkane heeft een duidelijk eigen stijl die goed voor hem werkt. Hier wil ik wel meer over gaan horen.
bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s