Recensie: Banks – Goddess (2014)

godessSingles en EP’s zijn goede manieren om artiesten te leren kennen. Bij Banks zijn we er op die manier achter gekomen dat het lastig is haar stijl goed te plaatsen. Ze houdt er vooral van om verschillende stijlen te mengen. We horen pop, electronics en R&B door haar muziek heen. En dat is nog niet alles. Geen zangeres met een dijk van een stem, maar wel met een stem die uitstekend bij haar stijl past. Met dit debuut moet haar absolute doorbraak komen. Lukt dat haar?

 

Met openingsnummer Alibi in ieder geval nog niet. Ik begrijp het idee achter het nummer wel, maar het overtuigd niet genoeg. Het prikkelt niet. Ook titeltrack Goddess gaat hier in mee. Ik mis wat, wat me echt pakt. Het wat zompige Waiting Game pakt de draad wel goed op, waar die overtuiging meteen weer terug genomen wordt in het niet al te overtuigend gezongen Brain. Maar vooral het gevoel als bij de eerste nummers beklijf me. Dat hoor ik namelijk ook weer terug in This is What It Feel Like, Stick, Fuck Em Only We Know en You Should Know Where I’m Coming From. Voeg daaraan toe dat Drowning wel erg saai is en je weet dat je toch weinig mist aan deze plaat. De belofte wordt zeg maar niet ingelost.

Oké, dat is misschien iets te hard. Want er staan zeker ook wel een paar goede songs op deze plaat. Zo is er het vollere Beggin For Thread en het mooie Change. Vooral het uitgeklede Someone New is erg mooi. Maar over de gehele linie is dat allemaal natuurlijk veel te karig.
bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s