Recensie: The Brand New Heavies – Sweet Freaks (2014)

sweat freaksAl jaren meelopen en dan nog jaar op jaar een plaat uit brengen. Het is ze gegeven, maar the Brand New Heavies doen dat gewoon. Met Sweet Freaks brengen zij ons alweer album nummer tien. Moet je nagaan, tien platen opnemen en dat van een constant niveau. De hoes doet vermoeden dat we naar een meer disco-achtige Heavies gaan luisteren.

 

Opener Sweet Freeek is in ieder geval een schot in de roos. Dit is precies zo’n nummer dat op plaat goed is, maar live waarschijnlijk nog meer overtuigd. Dan is die groove echt voelbaar. Jammer is dan om te horen dat de Heavies zich het er iets te makkelijk af brengen bij de Peter Gabriel cover Sledgehammer. Erg matig gedaan.

Vrolijker, en dat bedoel ik letterlijk, wordt ik van In the Name of Love. Ook Bring the Night is meer dan prima en ’95 Tonight is een echt moodlifter. Dit is de muziek die de Brand New Heavies bekend heeft gemaakt. Dit is waar ze goed in zijn. Ook Get On en Pleased to Meet Ya bewijzen dat weer. Funky, groovy, benaderbaar en makkelijk te behappen. Dat zijn the Brand New Heavies.

En dat is dus ook wat je in de laatste vier nummers kan verwachten. Vrolijk met We Live for the Summer, Self Portrait is meer dan prima en You are the Fire is wel echt heel erg leuk zeg! Afsluiten doen ze met het lekkere Don’t Let Go. En een lekker album is dit zeker. Gewoon weer luisteren, gewoon weer the Heavies.
bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s