Recensie: Ledisi – The Truth (2014)

truthLedisi is precies zo’n zangeres met een grote stem. Harde, lange uithalen en mooie tierelantijntjes. Opvallend genoeg is ze er gaandeweg haar carriere steeds platter uit gaan zien. Wellicht komt dit door de druk van de commercie, maar de sexy pakjes die ze op haar laatste hoes aan heeft laat nog maar weinig aan de verbeelding over. Helemaal als je het vergelijkt met haar eerdere platen. Maar gelukkig, het gaat om de muziek.

En die muziek is prima in orde. Opener I Blame You is gewoon een sterke, degelijke R&B track. Helaas pakt ze dan niet door met Rock With You. Die is te vlakjes en, net als het hysterische That Good Good, van niet al te hoog niveau. Het energieloze gaat verder op Lose Control en het saaie Like This. Ik moet zeggen dat het begin veelbelovend was, maar ik heb Ledisi toch echt wel beter gehoord.
Gelukkig hoor ik dat wel weer terug op Anything. Misschien is de productie wat aanwezig, maar het is wel gewoon een sterke song. Ook The Truth is aardig, al niet al te bijzonder. Een stuk blijer wordt ik dan van het vrolijke Missy Doubt. Zo moet Ledisi zichzelf laten klinken. Ook 88 Boxes is alleraardigst, net als Can’t Help Who You Love. Dit toch wel leuke niveau (leuk, want niet heel bijzonder) weet ze naar het einde toe vast te houden. Ook de resterende drie nummers zijn prima.

Ondanks de goede eindspurt is dit niet het beste wat Ledisi heeft uitgebracht. Deze dame kan veel beter, dat horen we vooral terug op albums uit haar beginperiode.
bol.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s