Recensie: Lisa Simone – All is Well (2014)

all is wellEn dan ben je de dochter van. Van wie vraag jij je af? Van Nina Simone. Hierdoor ligt er natuurlijk al snel een label op je naam, maar als je dan ook nog eens besluit om zelf ook te gaan zingen dan wordt het helemaal een vergelijking. Geïnspireerd door haar moeder en door het zuiden van Frankrijk is hier All is Well.
Na een korte interlude komen op het aardige Finaly Free. Meer dan aardig is het niet te noemen. Een stuk meer ben ik te spreken over het fraai opgebouwde All is Well. De titeltracks doen het op één of andere manier vaak goed. Deze song is jazzy met een duidelijk groove er in. Een topsong.
Een stuk intiemer is Lisa Simone op Child in Me. Ook een erg mooi nummer die een stuk kleiner is gehouden. De vocaal meer krachtige kant laat ze dan als contradictie horen op Revolution. Goed om te horen hoe sterk deze dame vocaal in haar schoenen staan.
Hierna valt het album wel wat terug met de matige cover Suzanne, het niet zo boeiende The Hardest Part en nogmaals een matige cover in Ain’t Got No I Got Life. Hier covert ze dus haar moeder. Laat het haar maar niet horen zal ik zeggen.
Gelukkig pakt ze na dit minder goede drietal de draad weer op. Eerst voorzichtig met het groovende Take it to the Father, maar volledig met het subtiele Autumn Leaves. Daartussen en daarna komen nog wat nummers die me ook prima bevallen. Het is in ieder geval duidelijk dat Lisa Simone haar talenten niet van een vreemde heeft. Dat is in ieder geval goed te horen op deze geslaagde plaat.
bol.com

Een gedachte over “Recensie: Lisa Simone – All is Well (2014)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.