Best of 2014, de beste albums: #10 | Somi – The Lagos Music Salon

Er is niks leuker aan december dan de eindejaarslijtsjes. Ook bij Opus de Soul bedienen we ons hier ook graag van. Nummers en albums, ze komen beiden voorbij. Dit jaar doen we het op album-vlak met een top15. Eerst nummers vijftien tot en met elf en daarna dagelijks een nieuwe in de lijst, tot aan die ene numero uno!
Een divers jaar is het zeker geworden, dat blijkt ook wel uit de stijlen die we terugzien in de top15. Maar genoeg gezwetst, laten we het over de muziek hebben.

LYC0XS7r
Afrika is altijd dichtbij voor Somi. Dat komt door de Rwandese en Oegandese afkomst van haar ouders. Al jaren maakt zij vanuit de Verenigde Staten haar muziek, maar verloochend daarin nimmer haar Afrikaanse roots. Over het algemeen is haar sound gestoeld op de jazz en de soul.
Laat ik eerst het belangrijkste vermelden over dit album. Eigenlijk over Somi in het algemeen. Wat heeft deze dame een prachtstem zeg! Soepel, helder en totaal onder controle zonder dat daar overdreven stemacrobatiek voor nodig is. Krachtig en zelfverzekerd, zonder één van de mooiste stemmen van deze tijd. En nu die stem nog verpakken in goede liedjes. Dat doet ze ook, want niet alleen het muzikale heeft de volle aandacht. Somi heeft duidelijk ook oog voor de misstanden en andere situaties in de wereld en vooral Afrika. Van prostitutieproblemen in Lagos tot het feit hoe moeilijk het is te leven als zwarte vrouw.
De stem, de teksten en de muzikale omlijsting bieden mij af te sluiten met één korte conclusie: Een pakketje dat een totaalpakketje is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s