Christmas review: Anthony Hamilton – Home for the Holidays (2014)

holidaysDe tijd rond Kerst is altijd erg leuk. Gezellig met de familie en vrienden. Lekker eten, een lekker drankje en bovenal de Kerstgedachte in ere houden. Helaas worden we ook elk jaar weer getergd door die verschrikkelijke kerstmuziek. Jaar in jaar uit dezelfde slechte liedjes wat er voor zorgt dat je geen Mariah, Chris, Bianca of Wham! meer kan horen. Dit ondanks het feit dat er elk jaar nieuwe kerstmuziek gemaakt wordt. Ook dit jaar was het weer bal met verschillende artiesten. Zo bracht Motown een compilatiealbum uit, waren er wat gospel cd’s en hebben de Blind Boys from Alabama ook hun best gedaan. Toch bleef er bij mij één hangen en daarom deze recensie: Anthony Hamilton’s Home for the Holidays.

Anthony Hamilton timmert al enige tijd aan de weg en kreeg in 2003 dan eindelijk zijn zo lang beloofde succes. Sindsdien is hij een niet weg te denken naam in de nu-soulscene. Met zijn heze stem en rauwere aanpak wijkt af van zijn vaak naar R&B neigende soortgenoten. En nu dus een kerstplaat. Een kerstplaat met eigen nummers, maar ook met tijdloze klassiekers.
It’s Christmas opent de dans. Hij brengt een eigentijdjes versie met de nodige kerstmuziekingrediënten als belletjes en violen. Een meer uptempo begin van deze plaat dat doorgezet wordt met Spend Christmas With You. Dit nummer swingt de pan uit en zal de gezichten doen glimlachen. Lekker funky is Santa Claus Straight To the Ghetto. Uitstekende kerstsong die als stand-alone ook ijzersterk is. Na een korte intro horen we een funky en erg dansbare versie van Little Drummer Boy.
Hierna gaat het album een andere kant op. Het tempo gaat naar beneden met de intieme titeltrack die hij samen met Gavin deGraw zingt. Dit nummer gaat richting de gospel. Ook Tis the Season is van het rustigere soort. De met kopstem en met bombast omgeven ballad What do the Lonely Do With Christmas past in dit straatje. Dit houdt Hamilton zo vast met Coming Home, Away in a Manger (country- en bluesinvloeden met de hulp van ZZ Ward), Please Come Home for Christmas(harde drum), The Christmas Song (duet met Mary J. Blige) en afsluiter Spirit of Love.

Een album met twee gezichten die allebei even mooi zijn. Anthony Hamilton is een uitstekende zanger die hier andermaal overtuigd met diverse songs. Vooral zijn eigen sound is een groot pluspunt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.