Best of 2014, de beste albums: #4 | D’Angelo and the Vanguard – Black Messiah

Er is niks leuker aan december dan de eindejaarslijtsjes. Ook bij Opus de Soul bedienen we ons hier ook graag van. Nummers en albums, ze komen beiden voorbij. Dit jaar doen we het op album-vlak met een top15. Eerst nummers vijftien tot en met elf en daarna dagelijks een nieuwe in de lijst, tot aan die ene numero uno!
Een divers jaar is het zeker geworden, dat blijkt ook wel uit de stijlen die we terugzien in de top15. Maar genoeg gezwetst, laten we het over de muziek hebben.

 

black messiahZoals gezegd bespreek ik mijn album graag nummer voor nummer, maar het moet gezegd worden dat Black Messiah vooral een plaat is die je in zijn geheel moet beluisteren. Geef het vooral de tijd om het in te laten zinken. Ik kan je uit directe ervaring vertellen dat het steeds meer en meer bij je binnen zal komen druppelen om je uiteindelijk te laten verdrinken in de mooie sound, de muzikaliteit, de prachtige vocalen en de sterke teksten. D’Angelo is terug! En hoe! Ik denk dat er nog even ruimte gemaakt moet worden in mijn eindejaarslijstje met favoriete albums, want deze hoort daar 100% tussen te staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s