Best of 2014, de beste albums: #3 | Lee Fields – Emma Jean

Er is niks leuker aan december dan de eindejaarslijtsjes. Ook bij Opus de Soul bedienen we ons hier ook graag van. Nummers en albums, ze komen beiden voorbij. Dit jaar doen we het op album-vlak met een top15. Eerst nummers vijftien tot en met elf en daarna dagelijks een nieuwe in de lijst, tot aan die ene numero uno!
Een divers jaar is het zeker geworden, dat blijkt ook wel uit de stijlen die we terugzien in de top15. Maar genoeg gezwetst, laten we het over de muziek hebben.

 

PrintDoor de moordende concurrentie kon Lee Fields in de jaren ’60 en ’70 weinig voet aan de grond krijgen. De succesjaren van de soulmuziek gingen niet hem voorbij, maar Lee Fields wel aan de meeste liefhebbers. Het duurde daarna een lange tijd voordat hij weer de aandacht kreeg die hij zeker verdiende. De grote doorbraak kwam er eindelijk in 2009 met My World. Daarna kan het snel gaan en vooral makkelijker. Met hulp van zijn muzikale kompanen, the Expressions, kwam daarna het eveneens sterke Faithfull Man en nu tijd voor wederom een succesplaat? Laten we het hopen.
Superlatieven schieten soms te kort en misschien vind ik dit wel de beste Lee Fields plaat tot nog toe. Niet omdat het zoveel anders is als de eerder genoemde platen, maar veel meer omdat ik dit album meer “voel” dan die vorige platen. Het hele plaatje klopt gewoon en daar hoort dat gevoel ook bij. Een hele grote aanrader, dit Emma Jean!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.