Best of 2014, de beste albums: #2 | Curtis Harding – Soul Power

Er is niks leuker aan december dan de eindejaarslijtsjes. Ook bij Opus de Soul bedienen we ons hier ook graag van. Nummers en albums, ze komen beiden voorbij. Dit jaar doen we het op album-vlak met een top15. Eerst nummers vijftien tot en met elf en daarna dagelijks een nieuwe in de lijst, tot aan die ene numero uno!
Een divers jaar is het zeker geworden, dat blijkt ook wel uit de stijlen die we terugzien in de top15. Maar genoeg gezwetst, laten we het over de muziek hebben.

 

soul powerEen recensie schrijven van een plaat die bijna niet uit zou komen in Nederland. Ik ben blij dat ik dit toch uiteindelijk kan, want Soul Power van Curtis Harding is een plaat waar ik al een tijdje naar uit heb gekeken. Dat is dan zeker een recensie waard natuurlijk. De hoes is in ieder geval als erg gaaf en die zet voor mij persoonlijk toch altijd wel een sfeer neer. Mijn associatie is een soort kruising tussen Cody ChessnuTT en Raphael Saadiq. Of dat muzikaal ook klopt blijft natuurlijk nog de vraag, maar voor de hoes is dat mijn idee.
Mijn verwachtingen waren hoog en ik moet zeggen dat Curtis Harding die florissant inlost. Wat is Soul Power een fijne plaat geworden zeg! Een plaat vol met soul en vol met power. De stijlen laveren van soul naar funkrock, van blues weer terug naar soul. Heerlijke plaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s