Round-Up 2014 met o.a. Jonathan Butler, Leela James, K. Michele en Krupa and the Genes

Muziekjaar 2015 is begonnen, maar we wachten nog op releases. Elk muziekjaar komen er zoveel platen uit dat het wellicht mogelijk kan zijn deze allemaal te beluisteren, maar het vaak niet mogelijk is deze ook alleen uitgebreid te bespreken. Daarom in de laatste maand van het jaar tijd een Round-Up. Welke platen heb ik wel beluisterd, maar heb ik geen volledige recensie van geschreven. Ik kan helaas niet beloven dat het louter positief zal zijn, maar dan zijn ze in ieder geval genoemd.
Vandaag met onder andere Jonathan Butler, Leela James, K. Michele en Krupa and the Genes

Jonathan – Living My Dream
Een Zuid-Afrikaan die zich vooral richtte op de pop-jazz. Met gitaar bespeelt hij ook hier weer de nodige songs. Vaak rustig qua tempo en romantisch qua sfeer. Zo tussendoor vallen er een paar nummers op (titeltrack, Heart and Soul), maar over de gehele linie valt het toch iets teveel tegen.


Leela James – Fall for You
De dame die indruk maakte met haar debuutalbum en topsingle Music is in 2014 weer terug met een nieuwe plaat. Deze dame zal vocaal altijd haar mannetje staan, want wat een stem heeft zij zeg! Muzikaal gezien valt het tegen. Te vaak te standaard en tegen het saaie af. Alleen het duet met Anthony Hamilton (Say That) verdient extra aandacht.


Kaylow – Reach Out
Wordt gezien als R&B, maar gaandeweg lijkt het toch meer richting de pop en dance te verschuiven. Vocaal niet al te boeiend en muzikaal vrij inwisselbaar. Wel leuk voor een keer, maar niet al te bijzonder.

 


K. Michele – Anybody Wanna Buy a Heart
Deze dame is al een tijdje bezig en wordt vaak vergeleken met Mary J. Blige. Ik heb het gevoel dat ze vooral pretendeert heel veel gevoel in haar muziek en teksten te leggen. Dat valt mij persoonlijk allemaal wat tegen eerlijk gezegd. Wat ik hoor is vooral veel onnodig geblèr. Het manke is juist dat ze inleving en gevoel mist in haar songs, iets dat ze dus wel pretendeert te doen.

Kindred the Family Soul – A Couple Friends
Dit is dus één van die tweetallen waarbij r&b/soul nooit ver van de gospel zijn geraakt. Ik moet zeggen dat de dame de betere zangeres is van de twee. Zijn stem staat me niet zo aan. Muzikaal is het allemaal wel aardig, wat dus niet al te bijzonder is. Een kleine shout-out is er voor het disco-achtige Lovin’ the Night.

 

Krupa and the Genes – Krupa and the Genes
Dit Nederlands gezelschap weet hoe je een gitaar funky kunt gebruiken. Dat bewijzen ze in ieder geval met dit album. De muziek laveert van de funkrock naar de latinfunk, van spoken word naar zelfs invloeden uit de klassieke muziek. De meest vage songtitels vliegen je om de oren, net als de uitstekende muziek. Een erg lekker plaatje voor de funkliefhebber.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s