Round-Up 2014 met o.a. Me’Shell NdegeOcello, Idris Elba en Shaun Escoferry

Muziekjaar 2015 is begonnen, maar we wachten nog op releases. Elk muziekjaar komen er zoveel platen uit dat het wellicht mogelijk kan zijn deze allemaal te beluisteren, maar het vaak niet mogelijk is deze ook alleen uitgebreid te bespreken. Daarom in de laatste maand van het jaar tijd een Round-Up. Welke platen heb ik wel beluisterd, maar heb ik geen volledige recensie van geschreven. Ik kan helaas niet beloven dat het louter positief zal zijn, maar dan zijn ze in ieder geval genoemd.
Vandaag met onder andere Me’Shell NdegeOcello, Idris Elba en Shaun Escoferry:

Liz Vice – There’s a Light
De cover doet in ieder geval heel erg vintage aan. Je hebt het gevoel naar een oude jazzzangeres te kijken, maar het gaat dus om Liz Vice en jazz is weinig terug te vinden op het album. Haar stem is namelijk juist meer rocky. Verder is de gospel ook nooit ver weg bij deze dame en zit de instrumentatie immer goed in elkaar. Best een bijzonder album dit waarvoor je in the mood moet zijn, maar uitstekend in elkaar gestoken is.

Mad Satta – Comfort
https://fbcdn-profile-a.akamaihd.net/hprofile-ak-xap1/v/t1.0-1/p160x160/1621761_734439973313053_5801356846386959414_n.jpg?oh=5e23ed2bd2845b6e0e101d03bacdc6ec&oe=552832C4&__gda__=1429317893_70180935e3bc71d55fc48d0023db73b1Een jongedame die wellicht nog wat in de Oosterse of juist hippievibe leeft. Muzikaal is ze duidelijk nog niet uit de keuze tussen verschillende stijlen. Vocaal zorgt haar warme stem voor een mooi dekentje, maar vaak blijven de nummers niet al te boeiend. Absoluut prijsnummer is het met blazers gevulde Oh Lord. De anderen zijn aardig, meer ook niet.


Me’Shell NdegeOcello – Comet, Come to Me
cometDeze aardig productieve dame volg ik al een tijdje. Haar absolute kracht is er een geheel eigen sound op na te houden en daarmee de mooiste muziek te maken. Ook op deze nieuwe worp combineert ze moeiteloos jazz, pop, soul, reggae en funk met elkaar. Allemaal aan elkaar gelijmd met haar hypnotiserende stem. Zijn er nummers die er echt uitspringen? Dat niet, eerlijk gezegd. Maar dat doet natuurlijk niks af aan het feit dat Comet,. Come to Me een prachtig geheel is.

Natasha Watts – Natasha Watts
Deze dame heeft op menig dancetrack de vocalen verzorgd. Op haar album uit 2014 horen we vooral R&B en kleine verwijzingen naar soul. Dit album is vooral bezig met een soort goedkope versie van Mary J. Blige te spelen. Het acteren gaat haar duidelijk niet goed af. Ik mis een eigenheid, een verrassing en bovenal de echte overtuiging. Saaie nummers volgen elkaar op en worden soms zelfs vervelend.

Idris Elba – Mi Mandela
The Wire en Luther, het zijn twee hitseries waar Idris Elba in acteert. Daarnaast speelde hij ook nog eens Nelson Mandela in de film Long Walk to Freedom. Met de hulp van artiesten als Shaun Escoferry en Mavrick Sabre brengt hij met deze plaat een meer dan geslaagde ode aan Nelson Mandela. Tekstueel soms iets te verheerlijkend wellicht, maar dat doet niks af aan de kwaliteit van de songs.

Rick Braun – Can You Feel It
Bewapend met zijn trompet is hier een nieuw album van Rick Braun. Deze man zoekt al jaren de grenzen tussen pop en jazz op en dat is op deze plaat niet anders. Dit album brengt veelal saaie popjazz. Alleen de meer funky nummers als Dr. Funkenstein en Delta zijn nog leuk, de rest is uiterst inwisselbaar.


Shaun Escoferry – In the Red Room
Bekend worden met veelal covers en daarin vooral vocaal overtuigen heeft de deur geopend voor Shaun Escoferry. In 2014 bracht hij zijn album In the Red Room uit en ook daarop is het vooral zijn prachtige stem die de aandacht opeist. Wellicht dat aan het feit dat de nummers productioneel vaak niet meer dan aardig zijn, maar aan de andere kant is die stem ook wel erg goed hoor. Het begin van de plaat is sterk (zeg de eerste vier nummers), maar daarna zakt het toch wel wat weg om daarna op het einde weer wat op te klimmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s