Opus de Soul Top 10: week 6

OpusTop10Welkom terug bij de top10 van Opus de Soul. Zoals elke week heb ik weer een nieuwe hitlijst voor je. Na een weekje vakantie en daarmee geen veranderingen kan ik jullie deze week op maar liefst zes nieuwe noteringen trakteren. Daarnaast hebben wij eindelijk ook eens een nieuwe nummer 1!!! Vijf weken heeft Sugah Daddy het vol gehouden, maar die glorietocht is deze week tot een einde gekomen.

Naast zes nieuwkomers heb je automatisch ook zes afvallers. Wij nemen in week 6 afscheid van twee nummers van Mark Ronson, één nummer van Benjamin Clementine, Trixie Whitley, Sonny Knight en Kitty, Daisy & Lewis.

Tussen de nieuwe binnenkomers is er ook ruimte voor Nederlands glorie. Ik besteed graag aandacht aan de nieuwe Nederlandse releases op soul en R&B vlak. Als ze dan ook nog eens goede songs maken dan ben ik helemaal happy. Zo zien we op nummer 10 Janne Schra terugkomen met de eerste single van haar aankomende album. Ook solo gaat het haar niet voor de wind. Een vrolijke moodsetter. Net een plaatsje daar boven en ook nieuw staat Paolo Nutini. Het album is al even uit, maar Iron Sky springt er tegenwoordig echt boven uit. Als we dan de weg naar boven vervolgen zien we dat the Ephemerals op het vinkentouw zitten met een stevige daling. Daarboven vinden we de even zo vintage sound van Sharon Jones & the Dap Kings. Als zij met iets nieuws komen is het bijna altijd raak. Dat bewijzen ze ook weer met Little Boys With Shiny Toys.
Om maar niet te spreken van de prachtige (zowel qua stem als uiterlijk) zangeres Andreya Triana. Veel aanstekelijker dan Gold heb ik ze de laatste dagen niet gehoord. De top5 gaan we dan in met “Pops” en op nummer 4 het beste wat Nederland op dit moment voorbrengt op soul/R&B vlak… Secret Rendezvous. Heb deze week nu een aantal dagen op repeat staan en elke keer ontdek ik er weer nieuwe lagen in. Een prachtige song, maar niet de hoogste nieuwe binnenkomer. Die eer is weggelegd voor Leon Bridges. Pas net ontdekt eigenlijk en ik ben al om. Ik weet nog niet zoveel van deze man, maar hij weet soul en gospel prachtig te combineren.
Op naar die nieuwe nummer één dan. D’Angelo is dat niet meer en daarom terug te vinden op de tweede stek. Nee, deze week is de gouden medaille voor Benjamin Clementine. Zijn nieuwe plaat is helemaal fantastisch en Condolence is daarin één van mijn absolute favorieten. Genieten geblazen!


01. (03) w03 | Benjamin Clementine – Condolence
02. (01) w06 | D’Angelo and the Vanguard – Sugah Daddy03. (—) w01 | Leon Bridges – Better Man
04. (—) w01 | Secret Rendezvous – First Loves & Last Goodbyes
05. (04) w04 | “Pops” Staples – Somebody Was Watching
06. (—) w01 | Andreya Triana – Gold
07. (—) w01 | Sharon Jones & the Dap Kings – Little Boys With Shiny Toys
08. (05) w06 | The Ephemerals – You Made Us Change
09. (—) w01 | Paolo Nutini – Iron Sky
10. (—) w01 | Janne Schra – Everything I Do Ooh Ooh

(de titels zijn aanklikbaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s