Recensie: The Ephemerals – Nothin’ Is Easy (2014)

nothin aint easyDe retro soulsound is hot en dat weten de Londonse mannen van the Ephemerals ook. Zes man sterk kwamen ze in 2014 met hun album. Een album dat mij vooral ook opviel door het mooie, sfeervolle artwork. Gelukkig heeft de muziek net zo veel sfeer.
Opener Things begint al erg fijn. Sterk nummer, mede door het fijne pianospel. Dit zetten ze moeiteloos door in You Made Us Change. Simpelweg een erg mooi nummer. Nog overtuigender wordt het met Call It What You Want. Dit nummer swingt de pan uit! Een dikke wow! is op zijn plaats voor dit nummer.
De titeltrack heeft niet de kwaliteit van de voorgangers maar is evengoed erg fijn. Loving Guarenteed gaat dan weer een tempo lager. In dit nummer gooien ze er een dikke lik gospel bij en wordt het qua basis in elkaar gezet als een concept soulsong.
Op Oligarch ontbreken dan weer de vocalen. Een volledige muzikale groove bereikt je oren. Om het energielevel omhoog te pompen in Six Days a Week. De lol en energie spat er van af. IJzersterk nummer ook weer.
I’m Your Man lijkt qua stijl wat op de muziek van Charles Bradley en zonder zang blazen ze verder op Brixton Girls. Uiteindelijk komen we bij afsluiter Life is Good. Dit nummer had zo op het Daptone label gekund.

Kort maar krachtig, net als dit verhaal. Had ik deze plaat nu maar eerder ontdekt, dan had het moeiteloos eindejaarslijstjes van 2014 behaald.

[bol_product_links block_id=”bol_54e4d9d862f7e_selected-products” products=”9200000028100335″ name=”nothin is easy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”E0E0E0″ border_color=”D2D2D2″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s