Recensie: Charlie Wilson – Forever Charlie (2015)

forever charlieDaar is hij weer! Good ol’ Charlie Wilson is er al even en zal er ook nog wel even zijn. Forever is wellicht wat te voorbarig, maar wie weet. Het begon voor hem natuurlijk allemaal bij the Gap Band en ook solo heeft zijn carrière geen windeieren gelegd. In de laatste jaren is hij vooral ondersteund door een keur aan R&B-artiesten die in het hedendaagse grote sterren zijn. Overleefd zijn gebronste stemgeluid nog steeds?

Het album opent in ieder geval met het vrolijke, onbezorgde Somebody Loves You. Opvolger Touched by an Angel is dan meer te kenmerken als typisch Charlie Wilson. En dan heb ik het over zijn latere periode. Het luistert allemaal wel makkelijk weg. Dat is ook te zeggen over Goodnight Kisses en Just Like Summertime.
Een stuk minder ben ik te spreken over Unforgettable. Hierop wordt Wilson bijgestaan door Shaggy en dat kan toch echt niet meer. Shaggy en zijn stijl zijn toch wel redelijke passé te noemen. Ook muzikaal stelt het nummer maar weinig voor.
Gelukkig wordt het hierna weer beter met makkelijke muziek. Zo is het lekkere Sugar.Honey.Ice.Tea, het rustige My Favorite Part of You en het dansbare Infectious (al is Snoop Dogg’s feature wel wat overbodig hier). Dat zet zich zo verder met de andere songs met een leuke disco-knipoog op Birthday Dress. Charlie Wilson zingt prima, de nummers zijn prima en tekstueel is het all about love. Charlie Wilson is nog steeds gek op vrouwen, dat moge duidelijk zijn.
Een kleine mispeer met afsluiter Me and You Forever verpest het niet. Een sympathieke plaat van Charlie Wilson. Een plaat die niet per sé hele ogen gooit, maar wel lekker weg luistert. En dat is natuurlijk altijd wel fijn.
[bol_product_links block_id=”bol_54edfff3c3d3e_selected-products” products=”9200000039278203″ name=”forever charlie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”E3E3E3″ border_color=”696969″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.