Recensie: Janne Schra – Ponzo (2015)

ponzoAls frontvrouw van Room Eleven kreeg deze dame haar bekendheid. Eerst ging ze nog door in Schradinova om nu al een tijdje actief te zijn onder haar eigen naam: Janne Schra. Het album Ponzo is haar nieuwste worp en alleen door de cover wordt ik al vrolijk. Dat is tenminste de uitstraling zoals het bij mij overkomt. Zal dit doorgetrokken worden in het album?

De sympahtieke zangeres begint het album met Ship, een nummer waar een zekere hoop in uitgesproken wordt. De eerste single Everything I Do Ooh Ooh is erg vrolijk en behaalde zelfs nog even onze wekelijkse top10. Filty Rich is ook alleraardigst, net als het dromerige Good Now.
Erg vrolijk wordt ik van het sterke Carry On. Wat een sterk nummer is dit zeg! Over de gehele linie welteverstaan. Ook The Show spreekt me zeer aan. Mooi klein liedje met op het einde de mooi opgebouwde bombast.
Er spreekt verder een bepaalde sympathie uit de nummers op dit album. Ook het popliedje You Are Still New heeft dat met zich mee. Om daarna door Janne een glimlach op je gezicht te laten toveren met Scare Me. Hier wordt je dus automatisch happy van.
The City is dan ook weer erg mooi. Een zeer sfeervol nummer, net als het aardige 100 Pictures eigenlijk. De afsluiter van het album is er met Little Bamboo. Een mooi klein liedje.

Zoals gezegd is Ponzo een sympathieke plaat geworden. Janne Schra laat een zekere veelzijdigheid horen en dat is mooi. Haar talent is duidelijk weer goed aanwezig op dit album.
[bol_product_links block_id=”bol_54f1cb792853a_selected-products” products=”9200000037265030,9200000037265008″ name=”ponzo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”E3E3E3″ border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.