Opus de Soul unCOVERed… Blame It On the Boogie (1978)

boogiewIk denk dat iedereen wel een keer uit zijn dak is gegaan in de disco of club op Blame it On the Boogie. Dit nummer is onlosmakelijk verbonden met schunnige bewegingen bij het stukje ‘good time’ en natuurlijk met die broers waarvan ene Michael de allergrootste werd. Maar bij hen is het dus niet begonnen. Nee, het is begonnen bij Mick Jackson. De achternaam klopt dan in ieder geval nog. Laten we, zoals gewend, maar eens beginnen met dat origineel:

Ja, deze tragere versie is dus het origineel. Maar die disco-dans-versie van The Jacksons is toch veel bekender? Daarom is die ook hier onder te vinden

Zijn er naast deze Motown hitmachine groep dan nog meer bekende covers te noemen? Nee, niet echt. Wel is er een keur aan artiesten die zich aan het nummer gewaagd hebben. Zo komen we namen als Brotherhood of Man, Marcia Hines, Susan Wong, The Footnotes, Big Fun, Marie Rottrová en Luis Miguel tegen. Best leuk om al die verschillende versies naast elkaar te horen, maar eigenlijk is er geen die aan het origineel en de bekendste cover doet denken.
Over naar de samples dan. Daarin wordt natuurlijk vooral in de hiphop gretig gebruik van gemaakt.

Big Daddy Kane is dan misschien wel de meeste bekende naam die voorbij komt, al is die sample niet heel herkenbaar. Dan is die van Beats International een stuk duidelijker, mede door het vocale gedeelte. Bij Osymyso moet je even wachten, maar komt hij uiteindelijk herhaaldelijk voorbij. Tot slot die van Killah Priest, al is die dan weer heel makkelijk.
Nee, na deze unCOVERed is mij duidelijk dat ik het bij het origineel en die van the Jacksons houd.

(veel artiestennamen zijn aanklikbaar)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s