Recensie: Rumer – Into Colour (2015)

into colourDe sympathieke zangeres met Brits-Pakistaans bloed heeft enige tijd onze hart gestolen met de mooie muziek van haar debuutalbum uit 2010. Ook de opvolger was erg fijn en nu is het dus tijd voor nieuw werk. Krijgen we op dit nieuwe album hetzelfde recept voorgeschoteld? Of wijkt Rumer hier en daar wat af van de standaard ingrediënten en perfectioneert zij haar gerechten? Ik krijg er bijna trek van, maar laten we het over de muziek hebben.

Het elf nummers tellende album opent met een korte intro om met Dangerous daarna een beetje de disco in te duiken. Die invloeden zijn namelijk goed terug te horen. Daarna gaat het verder met de prima single Reach Out, naar het vergelijkbare You Just Don’t Know People. Rumer heeft een mooie stem die zich goed leent voor zich soort liedjes. Het tempo wordt nog maar eens extra teruggeschroefd bij Baby Come Back to Bed en Play Your Guitar. De nummers luisteren zodoende eender weg. Ook het lieve en kleine Sam behoort hier bij. Een persoonlijk favorietje voor mij. In die zelfde sfeer zitten ook de songs Better Place, Pizza and Pinball, Butterfly en afsluiter I’m Blessed.
Ja, zo zit dat toch wel een beetje met de muziek van Rumer. Allemaal, stuk voor stuk, lieve en sympathieke liedjes. Mooie liedjes ook die heerlijk makkelijk wegluisteren en echt één geheel vormen doordat ze zo dezelfde sfeer uitdragen. Een plaat van Rumer is daarom altijd een eenheid te noemen, al kan het je soms iets teveel van hetzelfde worden. Dit album is daar geen uitzondering op.
[bol_product_links block_id=”bol_55059fe89ddd2_selected-products” products=”9200000036493415″ name=”into colour” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DEDAD7″ border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.