Recensie: Tuxedo – Tuxedo (2015)

tuxedoMayer Hawthorne is een bedrijvig mannetje. In al zijn muziek laat hij graag doorklinken wat zijn inspiratiebronnen zijn. Maar hij vond het eens tijd muziek te maken onder een andere naam. Daarin vond hij een bondgenoot in hiphopproducer Jake One. Zodoende werden zijn samen Tuxedo en wisten zij al een aardige hit te scoren met Do It. Hoe zal de rest zijn?

Opener Lost Lover ligt redelijk in het verlengde van die bekende single. Ook hier brengen ze makkelijk behapbare disco-pop-soul. Minder catchy als de genoemde single, maar best aardig. Het lijkt er dus op dat ze met Tuxedo echt gaan putten uit de late 70’s en verdere 80’s discotijd. Misschien niet mijn favoriete periode in de soulmuziek, maar toch maar eens verder luisteren wat het in 2015 op kan leveren.
R U Ready kan me een stuk minder boeien. Eigenlijk is dit gewoon een erg matig nummer dat veel te veel in herhaling valt. Zoveel dat het lichtelijk irritant wordt. Blijer wordt ik dan van het dansbare Watch the Dance. Qua sound ook wat voller en vindingrijker. Datzelfde trekken ze wel door in het bijzonder aardige So Good. Goed werken met die claps blijft toch wel leuk.
Maar de wisselvalligheid is hiermee niet weg. Nee, Two Wrongs is weer eens matig. Nummer is zelfs wat tegen het saaie af. Vooral de slappe zang draagt daar aan bij. Het volledige muzikale Tuxedo Groove doet daarna gelukkig zijn naam eer aan, want heeft een erg lekker groove te pakken.
Wel erg zoet wordt het dan met I Got U. Dat überzoete van de disco is hetgeen wat me tegenstaat in de stijl en dat wordt met dit nummer nog maar eens onderstreept. Het futuristische The Right Time is dan weer een stuk leuker. Al kwalificeer ik dit eerder als “wel leuk” dan “erg leuk”. Datzelfde labeltje kan ook wel op Roll Along en Get U Home geplakt worden.
Echt helemaal top en los kunnen we eigenlijk pas gaan op de laatste twee nummers van dit album. Dat is ten eerste die heerlijke single Do It en als afsluiter de tweede single Number One.

Een ietwat tegenvallende plaat van Tuxedo. Vooral als je de eerste single Do It als uitgangspunt moet nemen. Nergens swingt het zo als op dat nummer. Niet voor niks is het dan ook het beste nummer van deze plaat.
[bol_product_links block_id=”bol_550d84d5cd39e_selected-products” products=”9200000037169115″ name=”tuxedo” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s