Vergeten Soul: Gene Chandler – I Won’t Need You

Dat er vergeten groente bestaan wisten we natuurlijk al en er zijn dus ook vergeten instrumenten. We vergeten wel meer, zoals vele soulartiesten en -songs. Daarom een nieuw artikelreeks met ‘Vergeten Soul’. Artikelen waarin ik een nummer presenteer die niet vergeten mag worden. Of de artiest nu bekend is of onbekend, meestal zal je de nummers niet zo goed kennen (op wat die-hard soulliefhebbers na).

Ik trap graag af met de man die je zou kunnen kennen als de Duke of Earl. Zo heet immers ook zijn meest succesvolle album. Zijn echte naam is Eugene Dixon, maar dat vond deze in Chicago geboren man niet artiestennaam genoeg. Na deelname in kleine groepjes als The Dukays en The Gaytones ging Gene het leger in. Daarna tekende Chandler bij het bekende Veejay label en kwam met een nieuwe “achternaam”. Dit “stal” hij van acteur Jeff Chandler, die hij bewonderde. Bij dit Veejay label kwam ook het eerder genoemde album Duke of Earl uit.
Lang bleek Chandler niet bij Veejay. Kort achter elkaar switchte hij naar Constellation, Mercury en MCA om uiteindelijk met een eigen label te komen; Bamboo. Daar tekende hij onder andere het bekende duo Mel & Tim.
Het nummer dat ik graag met jullie deel is I Won’t Need You uit 1967. Gene werkte veel samen met Carl Davis, net als op dit nummer. Recht uit het hart gezongen en gespeeld:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s