Recensie: José James – Yesterday I Had the Blues (2015)

everdayEn daar is hij weer! José James brengt een nieuwe plaat uit. Dit keer geen experimenten met allerlei stijlen, maar een album vol met jazz-standards. Dit deed hij al eens eerder met de Belg Jef Neve. Dit keer is het wel wat anders, want dit nieuwe album van José James bevat enkel nummers van Billie Holiday. Lady Day, één van de grootste jazzzangeressen van haar tijd en aller tijden.

José James blijft een actieve man, al schreef hij de nummers nu niet zelf. Sterker nog: hij blijft in alle uitvoeringen heel dicht bij het origineel. Waar zeg nu zelf: waarom moet je wat al goed is veranderen? Dat was 100% zeker de gedachte van James en daarom hebben we hier negen versies van Billie Holiday. Van grote bekende songs zoals het vaak gecoverde Strange Fruit(Je zal sowieso eens de achtergrondinformatie van dit nummer op moeten zoeken, dan luister je al snel anders naar). Tot aan, voor mij tenminste, onbekender werk als Lover Man en Fine and Mellow. Die songs en alles daar tussen in wordt gebracht met die fijne stem van José James, met die lazy stijl van José James, met de warmte van José James en met alle egards naar Billie Holiday.
Dit is geen plaat die je nummer voor nummer moet bespreken. Dit is geen plaat die van een hele lange recensie moet voorzien. Dit is geen plaat waar je al te lang over moet praten. Dit is een plaat die je moet beluisteren. En dit is tevens een plaat waarbij je als Nederlander best eens wat extra aandacht mag geven aan het artwork, want die zal voor menig Nederlander bekend voorkomen. José James is een man waarnaar je moet luisteren, ook als hij Billie Holiday zingt.
[bol_product_links block_id=”bol_5525621dac517_selected-products” products=”9200000039284367″ name=”yesterday i had the blues” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DEDEDE” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s