Recensie: Kovacs – Shades of Black (2015)

Shades of BlackSharon Kovacs is wel een echte verschijning in haar wolfscape. Opgepikt door Radio6 ben ik deze dame enige tijd geleden ook leren kennen. Nu is ze ondertussen ook opgepikt door machtigere media als de Wereld Draait Door en landelijk radiostation 3FM. Persoonlijk heb ik haar ook al een keer live mogen aanschouwen tijdens de Radio6 Awards. Dat was prachtig, net als de meeste van haar uitgebrachte singles. Daarmee kan je wel zeggen dat dit album een album is waar ik al lange tijd naar uit heb gekeken. De verwachtingen waar daarbij ook nog eens niet laag. Hoe pakt dat dan uit?

Als ik de opener 50 Shades of Black moet geloven gaat het mooi album worden. Prachtige opener met mooie muzikale vondsten en natuurlijk die eigen stem van Kovacs. Haar stem werd al eens vergeleken met Adele, of met Amy Winehouse. Wellicht hoor je er ook een snufje Shirley Bassey in door. Persoonlijk zeg ik je dat het vooral heel erg Kovacs is. Een duidelijke toon dat er geen Nederlandse artiest zoals deze dame. Dat er ook geen internationale artiest is als deze dame.
Dat wordt nog maar eens bewezen met de single My Love. Erg sterk nummer. Op The Devil You Know horen we dan wel weer wat meer beats, maar ook meer goeds. Wat is dit een sterke opening van het album zeg!
Moeiteloos wordt dit niveau behouden met het prachtige en een persoonlijke favoriete Night of the Nights. Wolf in Cheap Clothes is ook erg goed, misschien dan niet van voorgaand niveau. Maar dat herpakt ze volledig met het prachtige Shirley. In deze tendens worden nummers die niet die top halen al snel wat minder, maar blijven dan nog steeds ijzersterk. Iets minder dan absolute topkwaliteit is namelijk nog steeds van erg hoge kwaliteit. Luister bijvoorbeeld maar eens naar He Talks That Shit. Niet mijn favoriete, maar nog steeds erg erg goed.
Een rondje singles met Diggin’ en Fool Like You bevalt ook weer erg goed. Het blijkt dan ook maar weer eens hoe goed gekozen singles dat zijn. Een ander persoonlijk favorietje komt daar achteraan. Eerst hebben we nog When the Lady’s Hurt, maar daarna komt het sfeervolle, duistere en erg mooie Whiskey and Fun. Wat een nummer is ook dit weer zeg!
Het album sluit uiteindelijk af met het rustige Song for Joel die ze voor het Rode Kruis schreef. Het sluit een album af die alle verwachtingen waar heeft gemaakt. Een album dat van een erg hoog niveau is, de gehele linie lang. Een album dat zomaar eens tot de top van dit muziekjaar zal gaan behoren. Kovacs zal met dit album haar naam definitief vestigen.
[bol_product_links block_id=”bol_552912d021e07_selected-products” products=”9200000038634024,9200000039824946″ name=”shades of black” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”E8E8E8″ border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s