Recensie: The Mighty Mocambos – Showdown (2015)

showdownThe Mighty Mocambos ken ik zelf vooral van hun samenwerking met Gizelle Smith in 2009. Wat daar uit voort kwam is nog steeds een bijzonder prettige plaat en met dit nieuwe project is mijn hoop natuurlijk dat ze dat wederom neer weten te zetten. Op dit album geen vaste zangeres, maar hulp van meer verschillende artiesten. Namen die de revue passeren zijn Peter Thomas, Afrika Bambaataa, Charlie Funk, Nichola Richards en DeRobert. Bij elkaar is het album elf songs lang. Hoe zullen die songs zijn?

Het album opent met een aardige opener. Road to Earth is volledig muzikaal en in de stijl die we van de Mocambos kennen. Volgend is It’s the Music, een funky vocale song met bekende samples en hooks. De echte soul raken ze hierna aan met In the Dark. Prima nummer met de vocalen van een goed zingende Nichola Richards.
Na een korte muzikale intermezzo in de vorm van The Spell of Ra-Orkon komt er prima en vocaal ondersteunde Political Power. Ook prima is dan het weer muzikale Drifting Stars. De afwisseling tot vocaal en volledig muzikaal houdt aan. Not Get Caught is juist weer met vocale ondersteuning, waar het vrolijke en funky Locked and Loaded weer volledig muzikaal is. Voor de muziek van de Mighty Mocambos maakt dat niet heel veel uit. De band speel strak, groovy en verrassend. Dat bewijst een song als Catfight ook weer.
Een kleine zijstap maken ze met Hot Stuff. Deze track neigt juist wat meer naar de disco. Een erg dansbare track die je hoort vlak voor het afsluitende The Showdown. Volledig muzikaal als dit nummer is past deze perfect in de baan van het album. Een prima plaat wederom van the Mighty Mocambos. Mij hoor je niet klagen over hun muziek.
[bol_product_links block_id=”bol_552ab606296d9_selected-products” products=”9200000040775154,9200000039560514″ name=”showdown” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”D9D9D9″ border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s