Vergeten Soul: The Andantes – Like A Nightmare (1964)

Dat er vergeten groente bestaan wisten we natuurlijk al en er zijn dus ook vergeten instrumenten. We vergeten wel meer, zoals vele soulartiesten en -songs. Daarom een nieuw artikelreeks met ‘Vergeten Soul’. Artikelen waarin ik een nummer presenteer die niet vergeten mag worden. Of de artiest nu bekend is of onbekend, meestal zal je de nummers niet zo goed kennen (op wat die-hard soulliefhebbers na).

Dat Motown een invloedrijk label was moge bekend zijn. Maar daarnaast brachten ze zoveel muziek uit, dat het soms niet bij te houden is hoe dat nu allemaal zit. Neem bijvoorbeeld The Adantes. Dit groepje bestaande uit Louvain Demps, Jackie Hicks, Marlene Barrow en (later) Pat Lewis is vooral bekend als backing zangeressen. Ze werden geboren in Detroit en zaten dus meteen dicht bij het vuur en werden ingehuurd als backing vocalisten bij bijvoorbeeld een Marvin Gaye of the Four Tops. De schatting is dat ze op meer dan twintig duizend nummers te horen zijn.
Voor hun zelf was de hier genoemde single de grootste hit. Dat succes was niet groot en ze stopten. Om daarna in eind jaren ’80 weer samen te komen om wederom als achtergrondzangeressen te fungeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s