Recensie: Jeff Bradshaw – Home: One Special Night at the Kimmel Center (2015)

homeDe naam van Robert Glasper is als producer verbonden aan deze plaat. Dat was voor mij reden om deze eens op te zoek en te gaan luisteren. Wat bleek, het is een liveregistratie. Autodidacticus Jeff Bradshaw speelt zelf de trombone. Dit hoor je dus geheid vaak voorbij komen. Maar tijdens dit optreden werd hij bijgestaan door allerlei artiesten. Ik noemen zomaar een paar namen met Bilal, Eric Roberson, Tweet, Robert Glasper, Trombone Shorty, Kim Burrell, Will Downing en Black Thought. Dat belooft dus een aardig feestje te worden. En met één uur en achttien minuten aan speeltijd kan dat ook niet anders. Toch?

Zoals het een concert betaamt begint het met een intro. Een goede opwarmer voor het publiek. Om daarna los te gaan. Alhoewel, los? All Time Love is vooral vrij relaxed. Prima nummer hoor, daar niet van. Wat minder ben ik, vooral vocaal, te spreken over I Do Sincerely. Wat is die Marsha Ambrosius live een vermoeiende zangeres zeg. Met al die overdreven tierelantijntjes. Laat dat lekker weg en zing gewoon.
Love is dan een pak beter, net als het groovende en keihard blazende N.O. Groove. Samen met Trombone Shorty wordt er hier een waar feestje gebouwd. Een feestje dat live nog organischer klinkt.
Black Thought doet Break You Off van zijn Roots nog een dunnetjes over en All This Love is een heerlijk ontspannen deuntje. Ook erg sterk is de tranentrekker Where Do We Go From Here met Bilal als vocalist. Wat een goede zanger blijft dat toch.
Hierna volgt een zoetsappig tweeluik met My Forever en Beyond the Stars. Dat hoeft dan voor mij niet zo nodig. Juist die organische, funky en groovy tracks doen het goed op deze liveplaat. Dat wordt eens te meer bewezen met het erg sterke What Must I Do. Zowel vocaal als muzikaal sterk en sluit het op elkaar aan.
For Grover is dan weer een stuk rustiger om dan af te sluiten met de War cover The World is a Ghetto.

Jeff Bradshaw is een begenadigd trombonist. Zoals gezegd heeft zich dat allemaal zelf aangeleerd. Dat is te prijzen. Op een paar punten na is het live album ook een sterke liveregistratie te noemen.
[bol_product_links block_id=”bol_554238a505105_selected-products” products=”9200000040504543″ name=”home” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”DBDBDB” border_color=”000000″ width=”200″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s